Un bărbat a sughiţat 68 de ani. Sfaturi despre cum să scapi de sughiţat

Desi pentru majoritatea indivizlor sughitul este doar o intamplare enervanta care dureaza cateva minute, pentru persoane precum Charles Osbourne acesta aproape ca a devenit un stil de viata – barbatul a sughitat pentru nu mai putin de 68 de ani. Pe de altă parte, experţii explică cum se poate scăpa de sughiţ.
Iulian Tudor
25 sept. 2014, 12:06
Un bărbat a sughiţat 68 de ani. Sfaturi despre cum să scapi de sughiţat

Oamenii de stiinta sunt in continuare nesiguri in legatura cu motivul care sta la baza acestui fenomen, scrie wowbiz.ro. O explicatie oferita de Daniel Howes consta in faptul ca sughitul a fost, la origini, o modalitate prin care bebelusii eliminau aerul din stomac pentru a putea sa bea lapte mai bine. Contractia diafragmei forteaza aerul sa paraseasca trupul, permitandu-i astfel sugarului sa ragaie. Howes aminteste ca doar mamiferele pot sughita.

Citeşte şi O femeie nu se mai poate opri din sughiţ de 11 ani

Sughitulnu este doar un reflex enervant, ci o reactie a nervului vag, care transmite impulsuri nervoase de la creier spre abdomen. Afla totul despre sughit si vezi care sunt metodele prin care poti scapa rapid de sughit.

Indulceste sughitul

Ca sa scapi de sughit, poti incerca sa ametesti nervul cu o senzatie coplesitoare de dulce. Ia o lingurita de zahar si, daca poti, plaseaza cristalele cat mai in spatele limbii, pentru un efect garantat.

Astupa-ti urechile ca sa scapi de sughit

Unii doctori recomanda sa tragi de un deget, sau de urechi pentru a stopa sughitul. Poti incerca si sa astupi urechile, deoarece terminatiile nervului vag ajung pana la centrul auzului.

Citeşte şi O ieşire în oraş i-a transformat viaţa într-un iad: Sughite într-una de 14 luni FOTO

Bea apa ca sa scapi de sughit

Nu conteaza foarte mult daca inghiti in sec in contratimp cu sughitul, bei o gura de apa in timp ce sughiti sau faci gargara. Trebuie doar sa ai grija sa nu te ineci in timp ce faci asta.

Gadilatul te ajuta sa scapi de sughit

Daca tot nu ai reusit sa scapi de sughit cu remediile oferite de noi pe prima pagina, poti incerca sa te lasi gadilata. Fie ca gadili doar nervul vag cu un betisor de urechi, in cerul gurii, fie ca te lasi la propriu gadilata unde simti tu ca tresari, trucul s-ar putea sa dea roade.

Respira intr-o punga

Desi suna a truc ieftin american, sa respiri intr-o punga te ajuta sa te concentrezi pe respiratie, dar iti creste si concentratia de dioxid de carbon din sange. Corpul tau se va concetra sa scape de excesul de dioxid de carbon si va „uita” sa mai sughite.

DailyBusiness
Se dau 100 de euro în plus la al 13-lea salariu. Iată cine sunt norocoșii
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
Capital.ro
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
O nouă GRATUITATE pentru românii cu venituri sub 3000 de lei. Este vestea care va bucura milioane de oameni
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Philipp Plein și Andreea Sasu, prima apariție oficială în public de când au devenit părinții. Românca a fost răvășitoare
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Cancan.ro
Trupul neînsuflețit al Anei Maria Vasiliu, adus în țară! Soția lui Gabriel de la Puterea Dragostei, înmormântată lângă o artistă celebră
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente
Capital.ro
Rusia a fost atacată. Victorie totală pentru Zelenski. Explozie urmată de un seism (VIDEO)
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare! Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
substantial.ro
Femeie de 64 de ani atacată de un piton în propria locuință din Bangkok
MediaFlux
DOLIU IMENS! Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!