„TVR e televiziunea opoziţiei. E domnul Băsescu, e Iohannis, e doamna Macovei. Mai rămâne să ajungă şi doamna Udrea. E foarte bine că e o televiziune a opoziţiei. Prost e că plătim toţi pentru ea”, a afirmat Ponta la România TV.
Premierul a declarat că nu este de acord cu majorarea taxei TV şi nici cu preluarea la bugetul de stat a unei părţi din datoriile TVR şi a subliniat că ‘televiziunea publică din România este o instituţie fundamentală şi necesară’, însă a spus că aceasta are un buget anual de 150 de milioane de euro, ‘mai mare decât toate celelalte televiziuni private la un loc’.
Premierul Victor Ponta a mai declarat că Stelian Tănase, preşedintele Televiziunii Române, a venit de multe ori la el în birou pentru a-l asigura de sprijinul său şi să-i ceară să mărească taxa radio-TV.
„Domnul Tănase a venit de multe ori la mine în birou să-mi spună cât mă iubeşte, cât mă susţine. Iar eu i-am spus să nu vină la mine în birou. Stelian Tănase m-a asigurat de spirjinul său când a fost propus de PNL şi apoi s-a rupt USL. Iar el m-a asigurat de sprijinul său, dar eu i-am spus că nu am nevoie. I-am zis să fie atent la pierderile TVR. Mi-a cerut să mărim taxa Radio-Tv, dar am spus nu”, a declarat Victor Ponta, în direct la România TV.
Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri, la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, că s-au făcut presiuni politice asupra sa, precizând că fostul reprezentant al Guvernului în CA al TVR i-a cerut să îi scoată din grila Televiziunii Române pe Sorin Avram şi Cornel Nistorescu.
„Mi s-a cerut să-l scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu, în mod direct, cu nume şi prenume. Am refuzat, mi s-a părut că s-a ajuns prea departe (…) În momentul în care mi s-a cerut de către domnul Cornel Calotă să iau aceste măsuri, am decis să ies public şi să spun”, a declarat Stelian Tănase.
Pe de altă parte, Stelian Tănase a mai spus că Televiziunea Publică este „la cheremul politicienilor”. „Politicienii au fost implicaţi în foarte multe acţiuni nefaste în sarabanda asta de directori care vin şi pleacă ( …) în schimbarea grilelor (…) TVR nu are o strategie de programe, aşa cum spune legea. Nici nu ar putea să aibă câtă vreme este la cheremul unor politicieni, care sunt foarte imaginativi”, a mai spus Tănase.
Ponta: Televiziunea publică are nevoie de o regândire VIDEO
„Blocajul la care s-a ajuns în organismele de conducere ale televiziunii între Comitetul director, Consiliul de Administraţie şi directorul, preşedintele televiziunii, blocaj care a durat mai multe luni până când am realizat că nu cu mijloacele clasice, administrative, după regulament, puteam să rezolv situaţia. Am încercat să am întrevederi, am şi avut câteva întrevederi cu lideri politici foarte importanţi din tot spectrul politic, chiar şi domnului Ponta i-am cerut o întrevedere, nu am putut să o am, pentru că ce am spus în interviu i-aş fi spus dânsului şi poate nu s-ar fi ajuns la criza asta„, a declarat Stelian Tănase în faţa deputaţilor din Comisia de cultură.
El a subliniat că toate măsurile pe care le-a cerut în acest an, pe care le-a discutat inclusiv cu prim-ministrul, nu au avut nicio ‘finalitate practică’.
Corneliu Calotă, purtător de cuvânt al Guvernului în locul lui Mirel Palada
„Mi s-a spus că în acest an, din cauza alegerilor, două rânduri de alegeri, să nu luăm aceste măsuri. Pentru situaţia televiziunii este încă un dezastru, pentru că timpul trece. (…) Suntem în anul 2014, amânăm această transformare structurală pentru 2015 şi daţi-mi voie să fiu sceptic că ele se vor produce. Nu ştiu până unde se poate merge cu acest imobilism, dar evident că, dacă ne ducem după 2016, 2017, poate că va trebuie doar să aghesmuim cadavrul televiziunii române”, a precizat Stelian Tănase.