ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Născut pe 29 septembrie 1949, la Sînnicolau Mare, în judeţul Timis, Funar este căsătorit şi are un copil. Funar a fost, timp de trei mandate, din 1992 până în 2004, primar al municipiului Cluj-Napoca şi a încercat să rămână edil al oraşului şi la alegerile locale din 2004 şi 2008, însă a fost învins de fiecare dată de Emil Boc.
În 1996, a candidat la alegerile prezidenţiale, din partea PUNR, însă a obţinut doar 3.22% din voturi. A fost preşedinte al PUNR între 1992 şi1997 şi s-a înscris ulterior în PRM. A ocupat, din 1998 până în 2013, funcţia de secretar general al PRM, iar, la Congresul din 27 iulie 2013, organizat la Alba Iulia, a fost ales președinte al partidului, în timp ce Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. La data de 28 noiembrie 2013, Corneliu Vadim Tudor revine în funcţia de preşedinte al Partidului România Mare (PRM), în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, contestată însă de Funar. În martie anul acesta, Funar anunţa că şefia PRM îi revine lui, iar Corneliu Vadim Tudor a fost radiat din Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucureşti, ca preşedinte al Partidului România Mare.
„Biroul Permanent al P.R.M. ales de Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013, a acţionat, împreună cu o echipă competentă de avocaţi, pentru înregistrarea modificărilor în Registrul partidelor politice la Partidul România Mare, ca urmare a pronunţării Sentinţei civile nr.40 P din 18 noiembrie 2013 a Tribunalului Bucureşti, în dosarul nr.26028/3/2013, precum şi a Încheierii civile din Camera de Consiliu a Curţii de Apel Bucureşti, din data de 26 februarie 2014, prin care instanţa a anulat apelul lui Corneliu Vadim Tudor ca netimbrat. Instanţele judecătoreşti au respins acţiunea formulată de Corneliu Vadim Tudor pentru înregistrarea sa ca preşedinte al P.R.M., a modificărilor la Statutul P.R.M., inclusiv a sediului central al partidului pe str.Vasile Lăscar nr.16, în Bucureşti, deoarece Congresul Extraordinar al P.R.M. pe care l-a organizat în 20 iulie 2013 a fost nestatutar, iar alegerea organelor de conducere s-a făcut fără buletine de vot, cu încălcarea Legii partidelor politice. Pe cale de consecinţă, Corneliu Vadim Tudor nu mai este preşedinte al P.R.M. şi a fost radiat din Registrul partidelor politice, prin modificările înregistrate în 6 martie 2014 şi comunicate în 11 martie a.c., conducerii P.R.M. aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia”, spunea Funar.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ca primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe a devenit cunoscut pentru atitudinea sa pro-românescă, exprimată prin diverse acțiuni provocatoare, precum montarea unei plăcuțe ireverențioase pe soclul statuii regelui Matei Corvin, vopsirea diferitelor obiecte publice din oraș în culorile tricolorului (bănci, pubele, stâlpi de circulație etc.), iluminarea orașului în perioada sărbătorilor de iarnă exclusiv cu beculețe roșii, galbene și albastre, schimbarea denumirilor de străzi care evocau memoria unor personalități maghiare, săpături arheologice ostentative în centrul orașului etc.
În ziua semnării tratatului de bază între România și Ungaria (16 septembrie 1996, Tratatul de la Timișoara), a organizat o paradă mortuară pe străzile Clujului. Un sicriu conținând o inimă de pluș străpusă de un cuțit a fost purtat pe străzile orașului în compania primarului Funar și a simpatizanților săi. Sicriul a fost așezat în Cimitirul Hajongard, ca semn că liniștea românilor a încetat să mai existe, fiind răpusă de cercurile dușmănoase.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit declaraţiei de avere, Gheorghe Funar are un teren agricol, două forestiere şi unul intravilan, un apartament şi o casă de vacanţă în Cluj, precum şi trei depozite bancare în valoare de 228.000 de lei şi 23.000 de euro în fonduri de investiţii sau echivalente. Anul trecut, soţia a câştigat venituri ca profesor universitar şi ca angajat al Curţii de Conturi (consilier de conturi) în valoare 152.000 de lei. Gheorghe Funar a încasat pensie în sumă de 23.000 de lei, iar soţia de 32.000 de lei.