„Totul s-a petrecut în decursul a patru ore şi jumătate. A fost o alertă în cursul zilei de vineri după-amiază. S-a ridicat o suspiciune de hiperinfecţie la un pacient pe relaţia Ghana. Pacientul a fost imediat izolat. Nu a stat la noi la spital, doar probele de sânge au fost aduse la Balş. S-a mobilizat echipa de laborator. S-au exclus Malaria şi Ebola„, a spus profesorul Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.
El a precizat că bărbatul, care era în ţară de 24 de ore, nu era român, ci venea din Ghana şi avea o infecţie renală.
„Dacă ieşea pozitiv, acesta ar fi fost transferat din unitatea sanitară bucureşteană în care se afla la Matei Balş, unde deja pregătisem tot sistemul de izolare a pacientului„, a precizat profesorul Streinu-Cercel.
Epidemia de febră hemoragică Ebola a depăşit pragul de 3.000 de decese, virusul omorând aproape jumătate din cele peste 6.500 de persoane infectate, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dat publicităţii sâmbătă, scrie AFP.
Din totalul de 6.574 de bolnavi de Ebola în cinci ţări din Africa de Vest, 3.093 şi-au pierdut viaţa, a precizat OMS. Un bilanţ precedent, datat la 21 septembrie şi publicat joi la Geneva, anunţase 2.917 morţi în Africa de Vest din totalul de 6.263 de cazuri.
CITEŞTE ŞI: Efectul nebănuit al EBOLA. Va fi afectată întreaga lume