„Şansele mele sunt date de ceea ce reprezint din punct de vedere al profilului unui candidat pentru Preşedinţia României. Sunt singurul şi absolut singurul dintre toţi candidaţii care are experienţă îndelungată în activitatea statală. Sunt singurul care am un profil care se potriveşte celui de preşedinte. Preşedintele are atribuţii în materie de apărare, ordine publică şi securitate: am fost ministru al Apărării, am fost şi director al SIE. Politica externă, o altă responsabilitate extrem de importantă a preşedintelui. Nu vreau să mă laud, dar am fost un bun ministru de Externe şi am o experienţă care şi astăzi îmi este extrem de utilă. Şi, în fine, tot ceea ce ţine de legalitate şi funcţionarea Justiţiei, pe lângă faptul că sunt jurist, am fost şi ministru al Justiţiei interimar, sigur, dar am toate cunoştinţele necesare pentru a-mi duce la capăt activitatea cu maxim de competenţe. Vă asigur că sunt şi un bun român”, a declarat sâmbătă Meleşcanu, la Sibiu.
El şi-a prezentat, în faţa angajaţilor unei companii private de asigurări de sănătate, proiectele privind reforma în domeniul sanitar. „Principala prioritate în ceea ce priveşte reforma în domeniul sănătăţii va fi legea privind asigurările de sănătate, de aceea sunt astăzi să discutăm. Cred sincer că actualul sistem, care este bazat strict pe contribuţiile care se dau la stat, nu va putea să reziste. Vedem deja acest lucru. (…) Este absolut necesară această reformă, o reformă care să se refere şi la finanţarea sistemului public de sănătate şi la sistemul privat de sănătate”, a explicat Teodor Meleşcanu, candidat independent la Preşedinţie.
Fostul şef al SIE a spus că este nevoie şi de o asigurare suplimentară de sănătate pentru lucrările stomatologice. „Fata mea este stomatolog şi ştiu cât de necesară ar fi la ora actuală şi o asigurare suplimentară de sănătate pentru stomatologie. Foarte mulţi copii, foarte mulţi adulţi, foarte multe persoane de vârsta a treia, cum sunt şi eu, au mari probleme cu dantura şi de cele mai multe ori nu îşi pot permite luxul să îşi întreţină sau îşi repare dantura”, a completat Teodor Meleşcanu.
El a spus că a intrat în campania electorală mai târziu pentru că şi-a dat seama că niciunul din ceilalţi candidaţi „nu are nici profilul, nici competenţa necesară” pentru a exercita funcţia de preşedinte al României.