„Sunt proiecte pe care putem să le scriem pentru fiecare şcoală, care să fie dedicate fie comunităţilor cu mulţi copii romi, fie părinţilor, fie programelor after-school, fie reabilitării şcolilor, pentru că toate aceste obiective pe care şcoala românească le are se regăsesc în Acordul de parteneriat pe care Comisia Europeană l-a aprobat şi pe care Guvernul Ponta îşi construieşte acum planurile operaţionale şi Ghidul aplicantului pentru exerciţiul bugetar 2014-2020. Au fost corectate cele aprobate în 2007, în care, nici în POR, nici în Programul REGIO, nu erau, în mod explicit, instituţiile şcolare”, a explicat Ecaterina Andronescu.
Potrivit Agerpres, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu dascălii din judeţ, Ecaterina Andronescu a precizat că, în prezent, se încearcă restituirea veniturilor profesorilor care au fost „amputate”.
Ea a amintit că, la ultima rectificare bugetară, Educaţiei i s-au acordat 140 milioane lei, din care cea mai mare parte este distribuită acoperirii hotărârilor judecătoreşti prin care dascălii au câştigat în instanţă drepturi ce le fuseseră tăiate de Guvernul Boc.
Citeşte şi: Ecaterina Andronescu: Când s-au deschis contractele cu licenţele Microsoft nu mai eram ministrul Educaţiei
„Dacă nu ar fi avut de acoperit această sumă, ar fi putut să crească salariile cadrelor didactice, cu un procent foarte apropiat de acesta. Sigur, se va merge în continuare cu acordarea unor resurse mai importante. Este deja o hotărâre luată, fiecare profesor urmând să primească suma de 160 euro pentru a-şi creşte performanţa, pentru activitatea didactică: să-şi cumpere cărţi, să îşi facă abonamente la internet, bani pe care nu vor trebui să dea justificare, pentru că nevoile sunt chiar mai mari decât această sumă”, a spus vicepreşedintele PSD.
Conform senatorului PSD, multe din fondurile structurale ale exerciţiului bugetar 2014-2020, vor fi resurse importante şi pentru formarea continuă a cadrelor didactice.