Victor Ponta, cel mai modern website de campanie

Odată cu startul campaniei electorale, candidaţii înscrişi în cursa pentru Cotroceni şi-au lansat şi platformele online prin intermediul cărora utilizatorii de Internet pot afla mai multe detalii despre aceștia, le pot consulta programele prezidențiale și le pot citi realizările până în prezent.
Filip Stan
06 oct. 2014, 06:54
Victor Ponta, cel mai modern website de campanie

RomaniaTV.net a analizat website-urile de campanie ale principalilor candidați la președinție cu prezență online – Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu și Monica Macovei – pentru a determina care oferă cele mai utile informații electoratului de pe Internet.

Din start, website-ul lui Victor Ponta se remarcă drept cel mai inovativ dintre cele ale candidaților, fiind construit pe baza unui sistem de filtre care permite utilizatorilor să-și personalizeze conținutul. Astfel, cel care intră pe site-ul lui Victor Ponta poate să afle exact ce a realizat premierul și ce proiecte are pentru viitor în funcție de profilul utilizatorului: tânăr, cu vârstă medie sau bătrân; cu venit mic, mediu sau mare; student, bugetar, angajat la privat, șomer, deținător de afacere sau pensionar; locuitor într-un oraș mare, mic sau sat.

Pe lângă programul său de președinte, utilizatorii pot afla multe detalii noi despre viața personală a lui Victor Ponta, pot afla cum se pot implica în promovarea campaniei sale și pot citi diverse noutăți despre activitatea premierului. Site-ul oferă, spre deosebire de platformele celorlalți candidați, și posibilitatea descărcării și distribuirii materialelor de campanie.

Klaus Iohannis se prezintă cu un website mai degrabă static, centrat asupra programului său de președinte. Descrierea personală a candidatului este sumară, în ciuda faptului că lui Klaus Iohannis i s-a reproșat în mai multe rânduri că nu se cunosc destule informații despre trecutul său și viața sa personală. Pe site se mai remarcă existența unui „jurnal de campanie”, scris la persoana I, însă pare destul de puțin probabil ca însuși Klaus Iohannis să fie autorul textelor zilnice.

Platforma online a Elenei Udrea, candidată din partea PMP, este una simplă, aceasta oferind în cea mai mare parte conținut preluat direct de pe pagina sa de Facebook, alături de centralizarea unor proiecte realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și prezentarea lor drept realizări personale.

Site-ul lui Călin Popescu Tăriceanu pare a fi o actualizare a platformei sale personale cu elemente legate de proiectul de președinte și de agenda de campanie. Pe site poate fi consultat programul său prezidențial și pot fi aflate informații despre vizitele din teritoriu și activitățile sale în calitate de președinte al Senatului.

Echipa de campanie a Monicăi Macovei a încercat mai degrabă să-i impresioneze pe internauți prin aspectul vizual decât prin conținut. Site-ul prezintă 12 realizări ale sale, precum și un „decalog” în loc de proiect prezidențial. Spre deosebire de celelalte website-uri, Monica Macovei oferă posibilitatea utilizatorilor să doneze bani pentru campania sa electorală, o facilitate care a stârnit însă critici din partea unor comentatori, având în vedere declarația sa de avere.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!