„Trimiterile domniei sale sunt făcute, aşa cum arată, la şeful statului, de la care dânsul aşteaptă un răspuns, inclusiv cu aprecierile pe care le-a făcut la domnia sa, dacă s-a întâlnit sau nu s-a întâlnit. A zis că, dacă nu, să cerem relaţii de la directorul SRI în acest context. Dacă nu, dânsul va produce probele necesare (…) Deocamdată să-l lăsăm să facă denunţul şi (…) denunţul se va face, vă garantez, numai dacă există probe (…) Până atunci, sunt doar vorbe”, a declarat Abraham, apărătorul lui Sandu Anghel.
El a adăugat că clientul său nu doreşte să facă denunţul decât în faţa prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, deoarece se referă la fapte cu prejudicii mari şi vizează „nişte personalităţi”. „Doamna procuror de caz şi-a manifestat disponibilitatea să-i primească denunţul, dar dânsul a precizat în mod expres încă de la început că, în măsura în care nu i se satisface dorinţa, şi a făcut două cereri scrise, pe 22 şi pe 29 septembrie, prin care cerea să fie audiat de primul procuror (…), a zis că amână până după alegeri şi va face atunci denunţul (…) Dânsul merge după alegeri deoarece ştie că domnul preşedinte nu va mai fi preşedinte şi atunci speră că presiunile vor înceta asupra domniei sale şi că va putea liber să-şi exprime punctul de vedere”, a precizat Abraham.
Avocatul a enunţat şi două întrebări pe care Bercea Mondial i-a cerut să le adreseze public Elenei Udrea şi lui Bogdan Ionescu, ginerele preşedintelui Băsescu. „Domnul Anghel Sandu a făcut nişte aprecieri acum o zi sau două cu privire la doamna Udrea şi mi-a cerut să pun o întrebare publică, cine a construit drumul (…) Segarcea-Craiova şi cât a costat (…) şi dacă poate să ne răspundă doamna Udrea (…) Şi, sigur, a făcut unele precizări cu privire la întâlnirile pe care le-a avut cu (…) domnul Ionescu zis Syda, dacă îşi aminteşte că s-a întâlnit la Gara de Nord, mai precis în staţia Peco şi să precizeze cu ce ocazie, dacă recunoaşte, dacă nu, dânsul (…) are probe, inclusiv înregistrări din staţia Peco de la data respectivă, pe care le poate prezenta”, a spus Pavel Abraham.
Sandu Anghel a mai susţinut, potrivit apărătorului său, că îl cunoştea de mai multă vreme pe Bogdan Ionescu, iar la întâlnirea de la Gara de Nord acesta ar fi fost trimis chiar de către Traian Băsescu. „A spus că s-a întâlnit la Gara de Nord cu Syda încă din 2011, înainte de a fi arestat, şi că în acel moment în staţia respectivă au discutat şi sigur că există înregistrări”, a declarat Abraham, fără a da alte detalii despre acuzaţiile formulate de clientul său.
Sandu Anghel a fost audiat, marţi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, într-un dosar în care el şi fiica sa Izaura sunt acuzaţi că au încercat să mituiască un agent de la Penitenciarul Colibaşi, pentru a introduce un telefon mobil în închisoare.
Tribunalul Argeş a dispus, pe 18 septembrie, luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul Izaurei Anghel, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi dare de mită. Instanţa a admis, în acelaşi dosar, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş privind arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Sandu Anghel, care deja execută o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Colibaşi.
Completul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Piteşti a respins, ulterior, contestaţiile formulate de Sandu şi Izaura Anghel faţă de măsurile preventive dispuse de Tribunalul Argeş. În cazul Izaurei Anghel, apărarea solicitase înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.
Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt. El îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Colibaşi.