Firea: Ponta merge la Milano ca reprezentant al unui stat UE care a creat noi locuri de muncă

Premierul Victor Ponta a anunţat că miercuri va participa la Milano la conferinţa la nivel înalt organizată de preşedinţia italiană a Consiliului UE având ca temă principală locurile de muncă pentru tineri, context în care va prezenta politicile promovate de România în acest domeniu. Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, într-un comunicat de presă, că premierul va merge la conferinţa de la Milano în calitate de reprezentant al unui stat UE care a reuşit să creeze noi locuri de muncă.
Romania TV
08 oct. 2014, 10:36
Firea: Ponta merge la Milano ca reprezentant al unui stat UE care a creat noi locuri de muncă

„Participarea premierului Victor Ponta la conferinta organizata de Presedintia italiana a Consiliului UE este o noua expresie a luptei sale active pentru crearea de locuri de munca, lupta care a stat in ultimii doi ani in centrul prioritatilor Guvernului. Iar rezultatele se vad: din trimestrul I al anului 2013 si pana in aceeasi perioada a anului curent, numarul persoanelor angajate cu contracte de munca a sporit cu peste 190.000! Iar aceasta evolutie s-a inregistrat dupa ce Guvernul Boc, prin masurile paguboase de austeritate, a lasat 700.000 de romani fara un loc de munca.

Victor Ponta merge la conferinta de la Milano referitoare la ocuparea fortei de munca in calitate de reprezentant al unui stat UE care a reusit sa creeze noi locuri de munca in tara sa, sa genereze crestere economica si sa stimuleze mediul privat, sporind astfel competitivitatea Uniunii Europene in ansamblu.”, a scris Gabriela Firea.

Premierul Victor Ponta a anunţat că miercuri va participa la Milano la conferinţa la nivel înalt organizată de preşedinţia italiană a Consiliului UE având ca temă principală locurile de muncă pentru tineri, context în care va prezenta politicile promovate de România în acest domeniu.

„Vreau să vă anunţ că merg la Milano la dezbaterea pe care prim-ministrul Renzi, alături de cancelarul Merkel, de preşedintele Hollande, de ceilalţi prim-miniştri din Europa, o lansează despre măsurile europene de creştere a ocupării tinerilor. Şi voi prezenta atât măsurile pe care România le-a luat, cât şi ceea ce putem să facem la nivel european. Pentru că, într-adevăr, cel mai mare pericol care paşte Europa este şomajul în rândul tinerilor”, a declarat premierul la o conferinţă pe teme de agricultură.

Victor Ponta şi-a exprimat convingerea că prin eforturi europene poate fi oferită o soluţie noilor generaţii de absolvenţi.

„Altfel, peste câţiva ani, în Europa nu va mai avea cine să plătească pensiile. Or, ideea este că trebuie să ne concentrăm, să avem o strategie clară, coordonată la nivel european. Şi sunt convins că acest lucru va aduce în continuare soluţii concrete pentru ocuparea tinerilor”, a mai declarat premierul.

Prim-ministrul va fi însoţit la Milano, la Conferinţa la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă, organizată de Preşedinţia italiană a Consiliului UE, de Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului remis miercuri.

„Potrivit Preşedinţiei italiene, discuţiile din cadrul Conferinţei la nivel înalt se vor focaliza pe formularea de soluţii, de o manieră coordonată la nivelul UE, care să răspundă nevoii de consolidare a creşterii economice şi de stimulare a ocupării forţei de muncă, respectiv de combatere a şomajului, mai ales în rândul tinerilor. Accentul va fi pus pe politicile de ocupare pentru care trebuie utilizate instrumentele disponibile, de la deciziile de investiţii publice, de îmbunătăţire a accesului la creditare, în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii, până la aspecte legate de reducerea costurilor la energie. Promovarea activităţii economice şi a competitivităţii prin reforme pe piaţa muncii este considerată ca un element esenţial în răspunsul UE la actualele probleme. Crearea de locuri de muncă şi combaterea şomajului în rândul tinerilor sunt, alături de asigurarea creşterii economice, obiective prioritare de pe Agenda strategică a Uniunii Europene pentru următorii 5 ani”, precizează sursa citată.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Doi români ajunși la all-inclusive în Turcia au avut parte de o experiență neașteptată. „Nu mi-am imaginat că vom primi așa ceva”. Cât au plătit pentru patru zile
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
De ce femeile se îmbracă în roșu atunci când merg la nunți. Explicația specialiștilor, ce reprezintă culoarea rochiei
DailyBusiness
ATENȚIE! CNPP a publicat LISTA veniturilor în funcție de care românii vor primi mai mulți bani
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum să cureți rapid cuptorul cu microunde. Ingredientele costă mai puțin de 6 lei
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Până când pot depune pensionarii adeverințele de sporuri la Casa de Pensii! Daniel Baciu a dat termenul final
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incident Controversat la Ceremonia de Inaugurare din Turcia: Erdogan Lovește un Copil pe Scenă
MediaFlux
ROMÂNII primesc 1.281 de LEI de la STAT. DREPT GARANTAT pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!