De multe ori se poate întâmpla ca o problemă ginecologică (o infecție vaginală sau o boală cu transmitere sexuală) să nu aibă simptome foarte vizibile, însă cele mai mici schimbări la nivelul zonei intime este un semnal de alarmă ce ar trebui să te trimită la medicul specialist, notează avantaje.ro.
Sângerările sunt o parte normală a ciclului menstrual, însă dacă acestea apar în alte momente decât cele obișnuite, ar trebui să mergi la doctor și nu să ignori problema. Acest simptom poate indica existența unei infecții vaginale, dar care poate fi tratată ușor.
România este pe PRIMUL loc în Europa la decesele provocate de CANCERUL DE COL UTERIN
Urinările dese, usturimile continue sau autunci când micționezi sunt semnul unei infecții urinare sau ale infecției cu chlamydia. Pentru a afla sigur despre ce este vorba, este nevoie să faci analize de specialitate.
Durere sau senzația de presiune la nivelul pelvisului, diferită de durerea pe care o simți înainte sau în timpul menstruației ar putea semnala o problemă ginecologică.
Femeile din România cu vârsta între 25 si 64 de ani trebuie să ştie asta: „Am luat decizia de a…”
Mâncărimile, pielea înroșită, uneori chiar și umflarea zonei intime poate însemna o infecție vaginală.
Blândele, leziunile și umflăturile în zona vaginală pot indica existența unei boli cu transmitere sexuală.
Ar trebui să îți atragă atenția și scurgerile anormale ale vaginului: cele cu culoare neobișnuită, de o consistență ciudată sau cu un miros neplăcut ar putea însemna infecții.
Durerile în timpul actului sexual de asemenea ar trebui să tragă un semnal de alarmă și să te trimită cât mai repede la medicul ginecolog.
Este foarte important să mergi la doctor în mod regulat și nu doar atunci când apar astfel de probleme. De asemenea, specialiștii le recomandă tuturor femeilor să facă testul Babeș-Papanicolau în fiecare an, pentru a putea depista încă de la început apariția cancerului de col uterin.