În luna februarie a acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus clasarea dosarului şi, implicit, scoaterea de sub urmărire a medicului Marcu. Soluţia confirmată de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a fost contestată de familia fetei dispărute pe 5 martie anul trecut, înaintând plângere împotriva soluţiei de netrimitere în judecată la Tribunalul Vaslui. Judecătorii au admis plângerea familiei, astfel că procurorii au redeschis dosarul şi au reluat cercetările.
Potrivit vaslui.comisarul.ro, judecătorii care au dispus refacerea anchetei spun că ar fi fost esenţial să se verifice cele două puţuri săpate în grădina de la casa de vacanţă a medicului, ce au fost acoperite la scurt timp după dispariţia Adrianei, audierea celor care au săpat şi acoperit cele două puţuri. În plus, medicul chirurg Octavian Marcu s-ar fi deplasat în mai multe rânduri în localitatea Tichileşti, Vrancea, în zona barajului de acumulare. Judecătorii spun că ar fi fost necesară şi verificarea barajului cu ajutorul unor scafandri. În plus, în opinia judecătorilor, SMS-ul invocat în dosar, nu poate fi considerat o probă că minora ar fi în viaţă câte vreme a fost trimis din Bârlad, deşi se pretindea că minora se afla în Bucureşti.
„Nici depoziţiile martorilor nu pot determina judecătorul de cameră preliminară să ajungă la concluzia că minora este în viaţă, deoarece nu se coroborează cu alte probe administrate în cauză”, se mai arată în hotârea Tribunalului Vaslui.
Judecătorii cer procurorilor să efectueze orice alte acte de cercetare care sunt necesare pentru o corectă soluţionare a dosarului, care a fost înaintat pe 9 octombrie Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru refacerea anchetei. În momentul dispariţiei, Adriana Motaş avea 16 ani.