Greva de luni va viza circa 2.150 de zboruri şi peste 200.000 de pasageri. Dar Lufthansa le acordă drept de zbor altor piloţi – mai exact celor care deţin posturi manageriale – şi intenţionează să asigure o treime din trafic, adică 700 de curse, pentru a transporta ‘peste 70.000 de pasageri’.
Conflictul de la Lufthansa, al optulea din aprilie, va afecta zborurile comerciale în Germania începând de luni 11.00 GMT până la 21.59 GMT marţi, anunţase anterior sindicatul piloţilor într-un comunicat, citat de AFP, citat de Agerpres.
Zborurile pe distanţe lungi nu vor fi afectate şi nici cele ale filialelor Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS, Air Dolomiti şi Germanwings, a precizat la rândul său gigantul european al aviaţiei.
Piloţii companiei aeriene Lufthansa au anunţat, luni, că îşi prelungesc greva şi marţi
Sindicatul piloţilor companiei aeriene germane Lufthansa a anunţat luni dimineaţă o nouă grevă pentru marţi ce vizează zborurile de cursă lungă, ce urmează celei programate luni după-amiază pentru legăturile interne şi zborurile pe distanţe medii, potrivit Agerpres.
Acţiunea de marţi, cea de-a noua de acest tip de la sfârşitul lui august pe fondul conflictului legat de condiţiile de sfârşit de carieră, va dura toată ziua, între 04:00 GMT şi 21:59 GMT. Ea nu va afecta decât compania Lufthansa şi nu şi celelalte asociate ale grupului, precum Swiss şi Austrian Airlines.
Din primăvară, sindicatul Cockpit s-a aflat deja de şapte ori în grevă pentru a protesta contra proiectului conducerii Lufthansa de a modifica condiţiile de pensionare anticipată pentru piloţi.
Citeşte şi Grevă de 12 ORE la Lufthansa
Cockpit a denunţat atitudinea de „blocaj” a companiei aeriene, care doreşte să ridice vârsta la care piloţii vor putea pretinde o perioadă de tranziţie înainte de pensionarea anticipată, în prezent la 55 de ani, şi intenţionează să-i implice în finanţare.
Lufthansa, în schimb, a acuzat sindicatul că vrea „să oprească” reuşita economică a Germaniei. Compania a cerut „măsuri urgente” de reformă a dreptului la grevă, în timp ce un proiect de lege este aşteptat în noiembrie.
Disputa dintre Lufthansa şi piloţii săi se poartă în paralel cu un alt conflict social în Germania, cel dintre compania de căi ferate Deutsche Bahn şi conductorii săi de tren, ce a condus la un weekend întreg de grevă sâmbătă şi duminică, în contextul creşterii solicitărilor de transport pentru vacanţele de toamnă.