Deputatul Dorinel Ursărescu respinge acuzaţiile formulate de procurorii DNA

Deputatul Dorinel Ursărescu se consideră nevinovat şi respinge toate acuzaţiile pe care procurorii DNA Bacău le-au formulat împotriva sa.
Iulian Tudor
21 oct. 2014, 08:28
Deputatul Dorinel Ursărescu respinge acuzaţiile formulate de procurorii DNA

Dorinel Ursărescu a declarat că a aflat despre dosarul penal la care fac referire anchetatorii în urmă cu trei luni, dar nu a crezut niciodată că va începe urmărirea penală împotriva sa.

Am aflat de trei luni, când am fost chemat la DNA. Am crezut că este o glumă pentru că nu mi-am putut vreodată imagina că voi ajunge în situaţia asta. Este un denunţ al domnului Marius Crăciun, care ar fi afirmat că mi-ar fi oferit anumite sume să-i sprijin anumite afaceri, punându-i un om la Vamă. Mărturisesc, şi cei care mă ştiu cunosc, că nu am pretins niciodată nimănui ceva. Am dat declaraţie în sensul acesta şi am aflat că sunt alte două declaraţii la dosar ale unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată în viaţa mea, nu-i cunosc. Pe acel şef de vamă l-am văzut o singură dată în viaţa mea cinci minute. Nu avea cum să se ajungă la a da curs urmăririi penale„, a afirmat Dorinel Ursărescu, potrivit Agerpres.

Procurorii DNA din Bacău au început urmărirea penală pe numele deputatului Dorinel Ursărescu într-un dosar de evaziune fiscală cu combustibili.

Conform unui comunicat al DNA, Ursărescu este acuzat de infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial.

În acelaşi dosar au fost puşi sub acuzare Valentin Grosu, la data faptelor şef al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău, şi Andrei Răzvan, la data faptelor inspector în cadrul Serviciului coordonare echipe mobile şi supraveghere produse accizabile – Direcţia supraveghere accize şi operaţiuni vamale din Autoritatea Naţională a Vămilor, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.Autorităţii Naţionale a Vămilor – Direcţia supraveghere accize şi operaţiuni vamale.

De asemenea, procurorii au început urmărirea penală pe numele lui Marius Crăciun, acuzat de două infracţiuni de cumpărare de influenţă şi instigare la folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – aprilie 2013, Marius Crăciun a iniţiat un grup infracţional organizat cu scopul de a săvârşi infracţiuni de evaziune fiscală prin derularea unor ample operaţiuni de achiziţii intracomunitare de combustibili şi comercializarea acestora pe piaţa internă, fără plata TVA şi a accizelor datorate bugetului de stat.

Aceste fapte au avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 4.520.880 lei (echivalentul a 1.033.495 euro). Mecanismul viza în esenţă achiziţia din Bulgaria de motorină scutită de plata TVA şi comercializarea ei pe piaţa internă, colectând TVA aferentă livrărilor. În activităţile desfăşurate, Marius Crăciun a beneficiat de sprijinul şi bunăvoinţa unor persoane influente politic sau funcţionari din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), sprijin concretizat în numirea la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Neamţ, prin influenţa deputatului Dorinel Ursărescu, a unei persoane agreate, desigilarea cisternelor de către angajaţii DJAOV Neamţ imediat după sosirea acestora şi asigurarea fluxului de aprovizionare, prin influenţa exercitată de Valentin Grosu Valentin.

Marius Crăciun a mai fost sprijinit prin obţinerea rapidă a autorizaţiei de destinatar înregistrat prin demersurile efectuate atât de Valentin Grosu şi o altă persoană; consilierea şi oferirea de informaţii asupra acţiunilor autorităţilor vamale, asigurată de Grosu şi Andrei Răzvan; atitudinea pasivă a funcţionarilor vamali, inclusiv cei menţionaţi anterior, care, deşi au realizat caracterul fraudulos, evazionist al operaţiunilor comerciale, nu au întreprins niciun demers pentru stoparea acestora.

În schimbul acestei protecţii, asigurată pe diferite paliere de către Dorinel Ursărescu, Valentin Grosu şi Andrei Răzvan, Marius Crăciun a promis şi/sau a remis direct sau indirect sume de bani. În cauză există probe că, în perioada iunie-august 2012, la solicitarea lui Marius Crăciun, deputatul Dorinel Ursărescu şi-a folosit influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, pentru numirea, în funcţia de director executiv al DJAOV Neamţ, a unei persoane agreate de Marius Crăciun, în scopul facilitării afacerii pe care acesta din urmă intenţiona să o deruleze. Pentru acest „serviciu”, deputatul Ursărescu a acceptat promisiunea formulată de Marius Crăciun, constând în remiterea unei sume de 100 euro pentru fiecare tonă de motorină vândută.

Deputatul Dorinel Ursărescu a fost preşedinte al filialei PNL Neamţ, funcţie din care a demisionat la sfârşitul lunii august 2014 şi s-a înscris în Partidul Liberal Reformator.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'