‘Nu excludem faptul ca din luna ianuarie 2015, după ce se aşează lucrurile din punct de vedere politic, să revenim asupra acestui subiect al legislaţiei, şi să vedem dacă în şase luni putem să aşezăm o lege a educaţiei care să fie rezultatul dezbaterii publice, a dezbaterilor din Parlament şi, în felul acesta, să reuşim să mai rezolvăm o serie de imperfecţiuni ale Legii nr.1/2011. Multe dintre lucrurile neclare ale legii sunt în cadrul mecanismului de funcţionare a sistemului de educaţie care vizează Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare, directorii. Multe dintre componentele neclare ale legii sunt în aceste părţi ale sistemului. Deci, aceste schimbări nu afectează viaţa de zi cu zi a elevilor sau a părinţilor. Evident că nu ne propunem schimbări spectaculoase care să bulverseze sistemul. Vom face Legea nr.1/ 2011 să fie o lege coerentă’, a dat asigurări ministrul Pricopie.
Remus Pricopie s-a întâlnit vineri seara, la Braşov, cu peste 300 de cadre didactice şi directori de şcoli împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Au fost discutate probleme privind proiecte europene pentru exerciţiul financiar 2014-2020, probleme de legislaţie, debirocratizarea şcolilor în ceea ce priveşte situaţiile pe care trebuie să le realizeze conducerile şcolilor, relaţiile dintre autorităţile locale şi şcoli, schimbarea programelor şcolare, drepturile salariale şi alte drepturi ale cadrelor didactice, sporul de doctorat, modul cum se finanţează fiecare unitate de învăţământ.
‘Braşovul este unul dintre judeţele cu rezultate bune, în care rar apar probleme, indiferent că vorbim despre cele de indisciplină sau de altă natură. Întâlnirea a durat mai bine de două ore, nu pentru faptul că sunt nemulţumiri în rândul cadrelor didactice, dar la asemenea întâlniri sunt totdeauna discutate tot felul de probleme din şcoli, şi sunt foarte bine venite’, a subliniat Remus Pricopie.