Noi măsuri de sprijin pentru agricultori

Guvernul va lua noi măsuri de sprijin începând cu 2015 pentru agricultori români astfel încât sectorul agricol să rămână unul dintre motoarele de creștere economică ale României. La fel ca în 2013, agricultura continuă să fie și în acest an o sursă de creștere economică pentru țară, datorită producției agricole pe 2014, care va fi pe plus.
Romania TV
27 oct. 2014, 10:19
Noi măsuri de sprijin pentru agricultori

Premierul Victor Ponta a anunțat în cadrul ediției speciale „Viața satului” de la TVR că pe baza succesului înregistrat la reducerea TVA la pâine și la produsele de panificație va urma reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne. Decizia aparatului guvernamental de a scădea TVA mai întâi în sectorul produselor legume-fructe a fost luată din pricina înregistrării unei evaziunii fiscale mai ridicate în acest sector.

„Am avut succes cu reducerea TVA la produsele de panificație. Asta înseamnă că anul viitor putem începe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscală și concurența neloială la legume și fructe venite din străinatate, și după aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar și efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. „, a declarat Victor Ponta la TVR.

Totodată, Guvernul a luat decizia de a elimina acciza pentru pălincă începând cu anul viitor, potrivit unui proiect de Lege care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2015. Există posibilitatea ca România să fie angrenată într-o bătălie juridică cu Comisia Europeană pe această temă. Dar pentru a evita acest lucru, Executivul a găsit deja o soluție prin care să armonizeze legislația românească cu cea europeană astfel încât să fie scoască acciza la pălincă.

„Există o țară vecină României care a avut o problemă cu Comisia Europeană, dar a pierdut procesul. Noi am găsit o soluție și deja s-a introdus, e la Camera Deputaților, o soluție pe care noi o considerăm compatibilă cu legislația europeană, prin care se scoate acciza la palincă”, a declarat liderul Guvernului.

În plus, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a menționat la „Viața satului” că aparatul guvernamental va stimula consumul de produse românești prin programe derulate la nivel național. România a făcut performanțe la producția agricolă și pe plan extern, întrucât țara noastră ocupă primul loc în Europa la producția de floarea-soarelui, porumb.

„România a reușit să ajungă la un nivel de producție extraordinar de mare, suntem pe primul loc în UE la producția de floarea-soarelui, porumb, oscilant, când suntem pe locul I, când pe locul al II-lea. La producția de grâu, pe locul V în UE. Per total, România a ajuns la performanța să fie locul III în Europa, după Franța și Germania.”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!