„Este dramatic, nu ajung materialele pe care le-am primit de la Arhiepiscopie şi de la fundaţiile care ne-au ajutat. Oricum le mulţumim pentru sprijin, dar aşteptăm de la autorităţile centrale să contribuie cu restul de materiale. Casele în care oamenii locuiesc acum sunt în pericol de prăbuşire, oamenii sunt nevoiaşi, au copii, ferească Dumnezeu pentru o nenorocire. La familia Drugan se poate băga mâna printre crăpăturile pereţilor, stau cu pături în geam, nu mai au garduri, au fost înghiţite de pământ, apa iese de dedesubt. Suntem în stare de alertă. Cerem sprijin pentru a ajuta aceste două familii pentru care vara asta a fost o nenorocire„, a declarat primarul localităţi, Mihai Ionescu, potrivit Agerpres.
Cele două familii sunt pregătite cu bagajele la uşă şi urmăresc frontul alunecării, care odată cu revenirea ploilor a început din nou să se mişte.
Potrivit autorităţilor, locuinţa familiei Drugan este deteriorată în proporţie de 70%, pereţii sunt crăpaţi, ferestrele nu se mai închid, curtea a fost înghiţită de pământ. O situaţie similară se înregistrează şi la familia Buică.
În urma ploilor din această vară, au fost activate mai multe focare de alunecări de pământ, judeţul Vâlcea, aflându-se pe primul loc la nivel naţional, cu peste 90 de astfel de nuclee.