Meditatia
Asa cum afirma psihologii, practicarea zilnica a meditatiei (chiar si cateva minute pe zi) ajuta la eliberarea anxietatii. Meditatia zilnica poate modifica caile neuronale ale creierului, facandu-te mai rezistenta la stres.
Procedeul este unul cat se poate de simplu: stai dreapta cu ambele picioare pe podea, inchide ochii, concentreaza-te pe o afirmatie pozitiva cu privire la propria persoana. In tot acest timp incearca sa te eliberezi de gandurile care iti distrag atentia.
Ia o pauza de cinci minute, timp in care sa te concentrezi pe respiratie. Stai dreapta, cu ochii inchisi, cu o mana pe abdomen ca sa simti aerul cum urca din abdomen pana in crestetul capului. Inverseaza procesul si expira pe gura.
Masajul
Atenueaza tensiunea, stresul, calmeaza durerile musculare, relaxeaza muschii incordati, indeparteaza starea de apatie si, nu in ultimul rand, ofera o senzatie de bine. Prin masajul de relaxare corpul este ajutat sa elimine toxinele, ducand astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei. Masajul induce o stare mentala pozitiva, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda.
Citeste continuarea pe lyla.ro
Citeşte şi Lucruri pe care orice femeie obosită trebuie să le facă pentru ea