Sursele menţionate au precizat că directorul Ultex Ţăndărei, Vasile Niţescu, i-a solicitat preşedintelui CJ Ialomiţa să intervină la ANAF pentru a influenţa decizia legată de fabrică, aflată în procedura falimentului, în sensul schimbării avizului negativ cu privire la vânzarea acesteia într-unul pozitiv.
Aceleaşi surse au menţionat că Silvian Ciupercă, beneficiind de pârghiile politice şi de o bună relaţionare cu şefii unor instituţii publice, a luat legătura cu şeful AJFP Ialomiţa, Petre Ţenea, pentru a susţine interesele Ultex, acesta, la rândul său, solicitându-i preşedintelui CJ să intervină la nivel central pentru a obţine prelungirea numirii pe funcţia deţinută.
Potrivit surselor, Silvian Ciupercă, cunoscând că SC Ultex SA, fiind în procedura falimentului, nu putea în mod legal să încheie noi contracte de vânzare-cumpărare, i-a solicitat directorului fabricii să încheie, în fals, un contract de sponsorizare (ulei) a unui liceu, cu o dată anterioară (antedatat).
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează miercuri percheziţii în 30 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, din care trei sunt instituţii publice de interes local, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane.
Surse judiciare susţin că se fac percheziţii la Consiliul Judeţean Ialomiţa, la Spitalul Judeţean şi la Agenţia de Dezvoltare Regională Muntenia Sud.
De asemenea, Silvian Ciupercă este cercetat şi în alt dosar. El este acuzat de procurorii DNA că a fraudat o licitaţie privind atribuirea în concesiune a unui teren de 495 ha, teren agricol ce aparţinea domeniului privat al CJ Ialomiţa.
Din probele strânse de procurori rezultă că, în perioada aprilie-mai 2014, preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, abuzând de prerogativele funcţiei sale, având un ascendent asupra subordonaţilor săi, i-a determinat pe membrii comisiei de licitaţie din cadrul CJ Ialomiţa să-şi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul atribuirii în mod fraudulos a unui contract de concesiune pentru suprafaţa de 495,659 ha, teren agricol aparţinând domeniului privat al CJ, societăţii SC Green Harverst SRL, deşi această firmă se clasase pe locul doi la licitaţia publică.