Semintele de dovleac sunt pline de minerale precum fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, fiind, de asemenea, o sursa buna de vitamina K. Mai mult, aceste seminte contin fitosteroli, compusi despre care cercetarile arata ca reduc nivelul colesterolului LDL (colesterolul rau), scrie garbo.ro.
Citeşte şi Ce ţi se întâmplă dacă mănânci des dovleac
Acestea contin si l-triptofan ce contribuie la un somn de calitate si la scaderea depresiei, triptofanul fiind convertit in serotonina si niacin. Totodata, semintele de dovleac sunt bogate si in zinc, ceea ce le recomanda drept un protector natural impotriva osteoporozei. Consumul scazut de zinc este asociat cu un risc mai mare al osteoporozei. Conform unui studiu efectuat asupra a 400 de oameni (cu varsta cuprinsa intre 45-92 de ani) si publicat in American Journal of Clinical Nutrition, s-a descoperit ca exista o corelatie intre un consum scazut de zinc, nivelul scazut al acestui mineral in sange si osteoporoza ce afecteaza bazinul si coloana vertebrala.
Alimente alcaline, semintele de dovleac sunt o sursa buna de vitamina E. Numai 100 de grame de seminte de dovleac contin in jur de 35,10 mg de tocoferol. De asemenea, 100 de grame de seminte furnizeaza 30 de grame de proteina.
Potrivit unor studii, semintele de dovleac previn formarea pietrelor la rinichi si reduc inflamatia in cazul artritelor fara a avea efectele secundare ale medicamentelor.
Citeşte şi Dovleacul previne apariţia cancerului la sân. Vezi ce beneficii mai aduce organismului