Intr-o lucrare publicata in jurnalul Medical Hypotheses (vol. 54, p 855), Manning trateaza subiecte precum boli ale inimii, cancerul la san, autismul si dislexia.
Atat bolile de inima (la barbati) cat si cancerul la san au fost legate de un nivel ridicat de hormoni feminini ca estrogenul si progesteronul. Majoritatea studiilor au cercetat bolile in randul adultilor, dar se pare ca, in cele din urma, vina reala ar fi cantitatea prea mare de hormoni nepotriviti in uterul mamei, chiar dinainte sa te nasti.
Citeşte şi Cum ştii că te-ai infectat cu bacteria care provoacă ulcer sau cancer la stomac
Oimitrios Tricopouos, un epidemiolog de la Universitatea Harvard , a propus in urma cu un deceniu ca provenienta cancerului la san ar fi chiar din uterul mamei (Lancet, vol. 335, p 939). El a sugerat nivelul ridicat de estrogen poate crea un „sol fertil” pentru cancerul care se poate dezvolta mai tarziu in viata.
De asemenea, acesta a crezut ca variabilitatea in nivelul de estrogen din timpul sarcinii poate explica de ce rata de cancer de san este de regula mai mare la femeile nascute din mame caucaziene, comparativ cu cei nascuti din mame orientale sau mai tinere.
Citeste mai mult pe feminis.ro.