Starea bărbatului de la SIGHET cu arsuri pe 90 % din corp s-a agravat

Starea bărbatului cu arsuri pe 90% din corp s-a agravat, fiind "mai grav decât la internare", dar ceilalţi zece răniţi de la Sighetu Marmaţiei internaţi la Spitalul de Arşi au o evoluţie favorabilă, două tinere urmând să fie externate la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul celei viitoare.
Romania TV
27 feb. 2012, 10:02
Starea bărbatului de la SIGHET cu arsuri pe 90 % din corp s-a agravat

Potrivit medicului Călin Ciontu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, starea bărbatului cu arsuri pe 90 % din suprafaţa corpului s-a degradat. „S-au degradat funcţiile renale, tensiunea. Este mai grav decât la internare„, a declarat, luni, Călin Ciontu pentru Mediafax.

De asemenea, el a spus că celelalte zece persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei internate în Spitalul de Arşi au fost transferate pe secţie, sunt în refacere, starea acestora este bună, iar două din cele şase tinere vor fi externate la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Şi starea celor patru răniţi în explozia de la Sighetu Marmaţiei internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca este bună, evoluţia fiind favorabilă.

Şeful Clinicii de chirurgie plastică şi reconstrucţie de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascăr, a declarat că tânăra internată în unitatea sanitară va fi externată peste câteva zile, probabil de Mărţişor.

Unul dintre poliţişti, care are arsuri pe 75 % din suprafaţa corpului, este în continuare în stare gravă, are „trahostomă”, din cauza arsurilor de căi respiratorii superioare. Acesta este tratat local, îi sunt îndepărtate escarele, dar încă nu se poate vorbi de operaţii profunde, a spus profesorul Ioan Lascăr.

Celălalt poliţist şi patronul firmei de gaze din Sighet Marmaţiei au fost fost supuşi unor intervenţii de grefare a mâinilor, a precizat Ioan Lascăr.

La Spitalul de Arşi din Capitală sunt internate şase din cele şapte tinere rănite în urma primei explozii şi alţi cinci pacienţi aduşi după cea de-a doua explozie, respectiv doi pompieri, doi angajaţi ai societăţii de gaze şi notarul care avea biroul deasupra localului unde a avut loc explozia din noaptea de 17 spre 18 februarie.

Ceilalţi patru răniţi în explozia de la Sighetu Marmaţiei, doi poliţişti, patronul firmei de gaze şi una dintre cele şapte fete rănite în discotecă, sunt internaţi în Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a anunţat, în 23 februarie, că s-a început urmărirea penală împotriva firmei care administrează reţeaua de gaze din Sighetu Marmaţiei, pentru vătămare corporală şi distrugere calificată, dispunându-se totodată identificarea tuturor bunurilor persoanei juridice, pentru instituirea măsurilor asiguratorii.

Kovesi a precizat că au fost audiaţi majoritatea martorilor la exploziile de la Sighetu Marmaţiei, urmând ca, în funcţie de starea de sănătate a victimelor, să fie audiate şi acestea. Până la acest moment, nicuna dintre victimele exploziilor nu a fost audiată de procurori.

Procurorul general a explicat că ancheta a fost preluată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme pentru ca urmărirea penală să se desfăşoare ritmic, având în vedere că sediul firmei de gaze este în Bucureşti, iar victimele sunt internate în spitale din Capitală.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Alegeri în Statele Unite, Joe Biden renunță la cursa prezidențială
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
CNAIR: Progres de 50% la defrișările de pe Valea Oltului după două săptămâni
MediaFlux
JOE BIDEN S-A RETRAS! Răsturnare totală în SUA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'