1. Uleiul de gălbenele – are efect antiinflamator și acțiune antialergică. Reduce durerea, oprește răspândirea infecției, reduce mâncărimea, îndepărtează disconfortul la înghițire și accelerează procesul de vindecare, scrie eva.ro.
2. Uleiul de cătină – are efect antibacterian și antiinflamator, stimulează procesul de regenerare. Acționează asupra bacteriilor, reduce durerea și răspândirea infecției, reduce edemul, senzația de mâncărime, îndepărtează disconfortul la înghițire.
3. Uleiul de bergamotă – stimulează imunitatea și acționează ca un agent de răcire. Reduce disconfortul la nivel local și accelerează procesul de regenerare a mucoasei respiratorii.
4. Propolisul este considerat cel mai puternic antibiotic natural. Acesta dezinfectează mucoasa respiratorie, distrugând bacteriile, virusurile și fungii. Propolisul este, de asemenea, recunoscut pentru proprietatea de a stimula sistemul imunitar. Totodată, are efecte analgezice și antiinflamatoare, fiind foarte eficient pentru îndepărtarea durerii în gât. Propolisul acționează ca un adevărat anestezic local.
5. Tinctura de gălbenele are proprietăți antiinflamatoare dovedite și este folosită cu succes în cazul durerilor de gât pentru a limita extinderea infecției și pentru a reduce inflamația. De asemenea, gălbenelele au efecte cicatrizante și regeneratoare, grăbind vindecarea țesuturilor deteriorate. Tinctura de gălbenele contribuie și ea la stimularea imunității locale.
Citeşte şi Ce BOLI se agravează atunci când se răceşte vremea