UPDATE: IRES: Ponta – 41,50% , Iohannis – 31,2%, Tăriceanu – 5,3%, Udrea – 5,1%, Macovei – 4,5%, Kelemen Hunor – 3,5%, Dan Diaconescu – 3,3%, Vadim Tudor – 2,9%, Meleşcanu – 1%
EXIT POLL IRES ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: IRES, BCS, CSOP sunt cele trei case de sondare a opiniei publice acreditate până acum de BEC să realizeze exit-poll-uri la ieşirea de la urne.
EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 . Astfel, IRES, BCS, CSOP sunt cele trei case de sondare a opiniei publice acreditate până acum de BEC să realizeze exit-poll-uri la ieşirea de la urne. VoceaTransilvaniei.ro vă va prezenta duminică în timp real toate rezultatele şi exit-poll-urile . Primele rezultate oficiale parţiale vor fi comunicate de BEC pe parcursul zilei de luni, în funcţie de centralizarea voturilor din ţară şi din străinătate. Operatorii de sondaj vor putea să lucreze, în baza acreditării, în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea acces în unităţile respective.
REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 . BCS este o fundaţie fondată de sociologul Bruno Ştefan. BCS a fost acreditat şi la alegerile europarlamentare de la începutul anului, screi gandul.info.
REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 . CSOP este o firmă la care figurează ca acţionari companiile BBSS (înregistrată în Bulgaria) şi TNS (înregistrată în Olanda). În 2013, CSOP avea cea mai mare cotă pe piaţa sondajelor, de 31%, cu afaceri de 6,6 milioane lei în 2013.
REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 – Totodată, joia trecută, Biroul Electoral Central a adoptat în şedinţa o decizie de acreditare a IRES (Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie) pentru realizarea unui sondaj de opine la ieşirea de la urne la alegerile prezidenţiale. Instituţia este condusă de sociologul Vasile Dâncu, membru PSD, fost senator. Orice entitate poate face asemenea sondaje, cu precizarea că în zona de protecţie stabilită de BEC – 500 de metri în jurul secţiilor de vot – pot acţiona doar operatorii entităţilor acreditate.
REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 – Biroul Electoral Central (BEC) va informa opinia publică și presa despre prezența la vot la alegerile prezidențiale de duminică la orele 11,30, 14,30, 17,30, 20,30 și 22,30. Orele până la care secțiile de votare vor transmite informații către BEC sunt 10,00, 13,00, 16,00, 19,00 și 21,00.
BEC, precum și birourile electorale județene, birourile electorale ale sectoarelor Bucureștiului și biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate vor furniza zilnic rezultate parțiale, începând cu ora 0,00 din data de 3 noiembrie sau, în cazul unui al doilea tur de scrutin, din data de 17 noiembrie. Informațiile vor fi disponibile și date publicității începând cu orele 2,00, 5,00, 9,00, 11,00, 17,00, 20,00 din zilele menționate (3 sau 17 noiembrie), iar ora de referință a datelor prezentate va fi cu două ore în urmă față de momentul comunicării, adică 0,00, 3,00, 7,00, 9,00, 15,00, 18,00, scrie Agerpres.
REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 – BEC a mai stabilit că orele la care va fi comunicată prezența la vot în secțiile din străinătate la alegerile prezidențiale sunt 15,00, 21,00 din ziua votării și 1,00 și 9,00 — din ziua următoare zilei votării.
REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 În competiţia electorală au intrat Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală), Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă), Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare), William Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Prodemo) şi Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania). De asemenea, vizează funcţia de şef al statului şi patru independenţi – Teodor Meleşcanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Monica Macovei şi Gheorghe Funar.
Primul candidat pe buletinul de vot va fi Kelemen Hunor (UDMR), potrivit tragerii la sorţi efectuate de BEC. Pe următoarele locuri se situează Klaus Iohannis (PNL), Dan Diaconescu (PP-DD), Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), William Brînză (Partidul Ecologist Român), Elena Udrea (PMP), Mirel Mircea Amariţei (Prodemo), Teodor Meleşcanu – independent, Gheorghe Funar – independent, Szilagyi Zsolt (PPMT), Monica Macovei – independent, Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă), Călin Popescu-Tăriceanu – independent, Corneliu Vadim Tudor (PRM).
REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 – 18.296.567 cetăţeni cu drept de vot, aşteptaţi la urne în primul tur de scrutin
Pe 2 noiembrie, 18.296.567 de cetăţeni români au drept de vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar la cel de-al doilea, pe 16 noiembrie, 18.305.826 de persoane, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 – Potrivit sursei citate, în ţară vor fi organizate 18.550 secţii de vot, iar în Bucureşti 1.245 de secţii de votare. În sectorul 1 al Capitalei vor fi organizate 162 de secţii, în sectorul 2 – 202, în sectorul 3 – 274, în sectorul 4 – 178, în sectorul 5 – 196, iar în sectorul 6 – 233 de secţii de votare. MAE a anunţat că vor fi organizate 294 de secţii pentru cetăţenii români din afara graniţelor care doresc să îşi exercite dreptul de vot. Numărul estimat de buletine de vot necesare pentru secţiile de votare din străinătate este 600.000. În ziua votării, românii aflaţi în ţară îşi pot exercita dreptul de vot în baza cărţii de identitate, cărţii electronice de identitate, cărţii de identitate provizorie, buletinului de identitate, paşaportului diplomatic, paşaportului diplomatic electronic, paşaportului de serviciu, paşaportului de serviciu electronic, carnetului de serviciu militar – în cazul elevilor din şcolile militare.
REZULTATE EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 Cei care se află în străinătate şi în state care permit accesul pe teritoriul lor pe baza cărţii de identitate în ziua alegerilor pot prezenta la urne paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie, cartea de identitate, cartea electronică de identitate. Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care în ziua votării se află în ţară îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în România în baza paşaportului simplu cu menţionarea ţării de domiciliu (CRDS), paşaportului simplu temporar cu menţionarea ţării de domiciliu (CRDS), paşaportului simplu electronic cu menţionarea ţării de domiciliu (CRDS), în plus români cu domiciliul în străinătate care în ziua votării se află în străinătate îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în străinătate şi în baza titlului de călătorie.