ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un sucevean a crezut că POATE VOTA cu o bucată de carton în loc de buletin

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Un sucevean s-a prezentat duminică la urne, în primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, identificându-se cu o copie a cărţii de identitate, pe care o lipise pe un carton.
Filip Stan
02 nov. 2014, 17:48
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un sucevean a crezut că POATE VOTA cu o bucată de carton în loc de buletin

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Încă de la primele ore ale dimineţii au fost înregistrate incidente la secţiile de votare din ţară. Preşedintele unei secţii de votare din Gorj este cercetat pentru neglijenţă după ce a pierdut ştampila de control. Mai mult, preşedintele şi vicepreşedintele unei secţii de vot din Reşiţa au fost ridicaţi de procurori, existând suspiciunea că ar fi încercat să fraudeze 400 de buletine de vot.

De asemenea, un sucevean s-a prezentat la urne cu o copie a cărţii de identitate, pe care o lipise pe un carton. Omul şi-a justificat gestul prin faptul că nu şi-a mai găsit actele originale. Potrivit adevarul.ro, bărbatului nu i s-a permis să voteze pentru că nu avea cartea de identitate în original. El nu a insistat să voteze şi a promis că pe viitor va avea grijă să aibă asupra lui cartea de identitate originală.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. UPDATE.

MAI a înregistrat, până la ora 17,00, 91 de sesizări referitoare la fapte care au legătură cu procesul electoral, iar cele mai multe se referă la sfătuirea alegătorilor în privința candidatului cu care să voteze.

„Menționez că această faptă reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 4.500 de lei. Toate semnalările au fost verificate, iar 40 dintre acestea nu s-au confirmat”, a informat duminică Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

Ea a mai adăugat că la nivel național au fost constatate 21 de fapte contravenționale și s-au aplicat amenzi în valoare de 7.000 de lei, iar în alte 21 de situații au fost efectuate cercetări pentru comiterea unor posibile infracțiuni, în cele mai multe cazuri fiind vorba de coruperea alegătorilor sau de împiedicarea acestora de a vota.

Cele mai multe evenimente, peste 60%, au fost sesizate în mediul rural. Aproape 60% dintre semnalări au fost primite prin numărul de urgență 112, 9% de la partidele politice, iar 7% au fost sesizări din oficiu ale angajaților MAI.

„Au fost organizate 433 de filtre rutiere, fiind verificate 1.759 de autovehicule, dintre care 97 de autocare, 409 autobuze, 698 de microbuze și 55 de autospeciale cu capacitatea 8+1”, a mai declarat Monica Dajbog.

Ea a mai spus că 851 de persoane reținute sau arestate preventiv aflate în arestul Inspectoratului General al Poliției Române și-au exercitat dreptul la vot, din cele 890 care au depus cerere în acest sens.

Probleme la vot în Capitală. Câteva secţii din centru, printre care şi cele din liceul Jean Monnet, au rămas fără declaraţii pe proprie răspundere pentru cei care nu au domiciliul în Bucureşti.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 PREZENŢA LA VOT până la ora 19.00, la alegerile de duminică, a fost de 48,55%, potrivit datelor Biroului Electoral Central, informează România TV. În 2009, în primul tur, până la ora 19.00, au venit la vot 49,97% dintre alegători, 47,21% în mediul urban şi 53,77% la sate. Prezenţa în mediul rural este mai mare decât în mediul urban, deşi la ora 13.00 orăşenii se dovediseră mai grăbiţi să iasă la vot decât locuitorii de la sate.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
32% dintre ucraineni acceptă concesii teritoriale pentru încheierea războiului
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!