UNPR exclude fuziunea cu alt partid sau dizolvarea într-o altă formaţiune politică

Uniunea Naţională pentru Progresul României a anunţat că îşi doreşte o înţelegere electorală cu PDL la locale prin care candidatul aflat deja în funcţie să fie susţinut de ambele partide, iar unde opoziţia deţine postul de primar sau preşedinte CJ va fi sprijinit candidatul care are cele mai mari şanse să câştige. În schimb, UNPR exclude fuziunea cu alt partid sau dizolvarea într-o altă formaţiune politică.
Romania TV
27 feb. 2012, 15:54
UNPR exclude fuziunea cu alt partid sau dizolvarea într-o altă formaţiune politică

UNPR nu va fuziona, nu se va dizolva într-un alt partid, nu va renunţa la principiile sale de centru-stânga, nu va renunţa la vulturul din siglă şi la nimic din ceea ce reprezintă acesta, se arată într-un comunicat de presă al UNPR.

„UNPR îşi reafirmă loialitatea faţă de Coaliţie şi faţă de actul guvernării, punând pe primul loc interesul naţional şi dialogul social. Am intrat de la bun început în această formulă de guvernare ştiind că nu va fi deloc uşor. UNPR a stat la greu şi a asigurat stabilitatea politică, contribuind astfel la evitarea haosului economic şi social. Acelaşi lucru îl vom face şi în continuare, având convingerea că această Coaliţie este singura care poate să crească nivelul de trai al românilor şi să pună ţara la adăpost de orice probleme economice”, se mai arată în comunicatul UNPR.

Progresiştii menţionează că UNPR este un partid de centru-stânga şi „îşi va păstra identitatea indiferent de ce se va întâmpla”.

„Am construit acest partid pe principii solide. Nu vom abandona, aşadar, valorile în care credem pentru niciun calcul electoral. Nu vom renunţa nici la proiectul privind taxarea averilor mari şi foarte mari, nici la preocuparea noastră constantă pentru pensiile şi salariile românilor şi nici la celelalte măsuri pe care le-am susţinut ca formaţiune politică membră a Coaliţiei de guvernare”, se arată în comunicat.

Progresiştii mai spun că, în egală măsură, „responsabilitatea” îi obligă să privească dincolo de orizontul alegerilor din 2012 şi să contribuie „la efortul comun ca această Coaliţie să guverneze şi în următorii patru ani”.

„Din acest motiv, UNPR, aşa cum a precizat în numeroase rânduri, agreează o formulă de parteneriat pragmatic cu principalul partid de la guvernare. Acest parteneriat presupune ca, acolo unde unul dintre cele două partide are candidat în funcţie, acesta să primească sprijinul celeilalte formaţiuni. Acolo unde candidatul în funcție este de la Opoziţie, UNPR şi PDL vor desemna şi vor susţine în solidar candidatul cu cele mai mari şanse la victorie, indiferent de partidul din care face parte”, potrivit comunicatului.

UNPR menţionează că această formulă de alianţă are la bază „o evaluare responsabilă” pe care fiecare partid trebuie să o facă. „Nu amestecăm doctrine şi ideologii diferite, nu facem confuzii de principii şi nu recurgem la fuziuni lipsite de realism şi de perspectivă. Pur şi simplu, punem toate eforturile electorale în slujba Coaliţiei, a Guvernului şi, prin aceasta, în slujba României”, precizează comunicatul.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, luni, după şedinţa BPN al PDL, că este convinsă că alianţa cu UNPR „va fi la nivel local, la nivelul fiecărei organizaţii”.

„Eu sunt convinsă că alianţa cu UNPR va fi la nivel local, la nivelul fiecărei organizaţii. Cât priveşte un protocol la nivel naţional sau o altă formulă de colaborare, punctul de vedere al PDL va fi exprimat în scurt timp. Punctul de vedere al UNPR l-am citit pe sms acum câteva minute. Sigur vom avea un parteneriat prin care ne susţinem reciproc candidaţii, iar la Bucureşti va fi această alianţă”, a spus Elena Udrea.

Ea a făcut aceste precizări după ce a fost întrebată dacă va exista alianţă la nivel naţional între PDL şi UNPR sau aceasta va fi doar la nivelul Bucureştiului.

Elena Udrea a declarat, înainte de şedinţa BPN al PDL, că la alegerile din Bucureşti va exista un parteneriat al PDL cu UNPR, cele două partide urmând să-şi susţină reciproc candidaţii la primării.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total, cel puțin pe net
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în vizită oficială la Beijing pentru prima dată de la începutul invaziei ruse
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!