ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În perioada de după încheierea votării şi până la data când, potrivit articolului 54, alineatul 3 din Legea numărul 370/2004, Curtea Constituţională aduce la cunoştinţă publică ziua votării pentru turul doi de scrutin, este interzisă difuzarea emisiunilor specifice campaniei electorale, fiind aplicabile dispoziţiile generale ale Legii audiovizualului şi ale Codului audiovizual, în special cele în materia asigurării informării corecte şi a pluralismului, potrivit documentului emis de CNA.
Potrivit Legii numărul 370/2004, campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data când s-a adus la cunoştinţă publică organizarea unui nou tur de scrutin.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În termen de două zile de la deschiderea campaniei electorale, birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, împreună cu reprezentanţii serviciilor publice de radio şi televiziune şi cu participarea candidaţilor au obligaţia să stabilească calendarul pentru desfăşurarea acesteia la serviciile publice de radio şi televiziune şi repartizarea timpilor de antenă.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De asemenea, CNA reaminteşte radiodifuzorilor, care şi-au declarat intenţia de a reflecta campania electorală pentru alegerea preşedintelui României, obligaţia de a transmite Consiliului, cel târziu până la data de 7 noiembrie, lista cu emisiunile destinate campaniei electorale, precum şi programarea lor, pe zile şi ore, pe întreaga durată a campaniei.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. CNA a reamintit că reflectarea desfăşurării votării în cadrul programelor informative din ziua de vot este permisă în condiţiile păstrării secretului votului şi neinfluenţării intenţiilor de vot ale electoratului.
CNA şi-a încheiat activitatea, joi, şi o va mai putea relua abia după ce Parlamentul va numi patru noi membri (în locul celor ale căror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu), fapt care este de aşteptat să se întâmple fie în ultima parte a acestui an, fie în prima parte a anului viitor. Până atunci, aplicarea oricăror sancţiuni primite nu va mai fi posibilă. Direcţia de Monitorizare a CNA îşi va continua însă activitatea şi va monitoriza televiziunile şi radiourile şi în perioada în care Consiliul nu are cvorum pentru a putea funcţiona, perioadă care a inclus atât primul tur al alegerilor prezidenţiale, de duminică, şi ce va include şi cel de-al doilea tur de scrutin, pe 16 noiembrie.
Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. IPP solicită introducerea votului prin corespondenţă pentru românii din diaspora