Dieta ketogenică promite rezultate care se menţin o perioadă lungă de timp. Principiile sunt relativ simple. Procesul de slăbire presupune faza de atac, apoi cea de menţinere, în fiecare dintre acestea fiind nevoie de cel puţin 4 mese/zi. În faza de atac, care durează în funcţie de numărul de kilograme pe care doreşti să le dai jos, trebuie să mănânci cu 500 de kilocalorii mai puţin decât în faza de menţinere.
Dieta trebuie să conţină 65% grăsime, 30% proteine şi 5% carbohidraţi, obţinuţi mai ales din vegetale, cu un conţinut ridicat de fibre. În primele zile vei observa o scădere drastică a greutăţii corporale, pentru ca apoi să începi să slăbeşti 1-2 kg pe săptămână, în funcţie de metabolism, dar şi de procentul de grăsime din corp. După prima lună, o dată pe săptămână, poţi consuma carbohidraţi, dar trebuie să nu mânânci grăsimi în acea zi.
ALIMENTE PERMISE
O parte din alimentele permise sunt: alune de pădure, migdale crude, seminţe, nuci, dar şi uleiurile vegetale de in, de cocos, de cânepă, din germeni de grâu. De asemenea, avocado, măsline, porumb, smântână fermentată, unt, cocos, slănină, măduvă, creier şi ficat. Proteinele sunt şi ele extrem de importante în acest regim. Carnea de vită, de porc, de oaie, de peşte sau brînzeturile fermentate trebuie incluse în meniu. Fibrele şi carbohidraţii trebuie să fie consumate în cantităţi limitate.
Printre alimentele permise în dietă se numără: salată verde, spanac, broccoli, varză, ceapă, fasole verde, roşii, castraveţi.
Întreaga dietă ketogenică pe Unica.ro.