ANAT: Furnizorii hotelurilor de la munte au vânzări în scădere cu 50%. MDRT anunţă staţiuni pline

Vânzările furnizorilor de alimentaţie publică ai hotelurilor din staţiunile montane au scăzut cu 40-50% în februarie din cauza reducerii gradului de ocupare, spune preşedintele ANAT Corina Martin, care se declară surprinsă de week-end-urile aglomerate la munte anunţate de MDRT în ultima perioadă.
Romania TV
27 feb. 2012, 16:57
ANAT: Furnizorii hotelurilor de la munte au vânzări în scădere cu 50%. MDRT anunţă staţiuni pline

„Datorită prelungirii vacanţei de iarnă în ianuarie, gradul de ocupare al hotelurilor de la munte în prima lună din acest an a fost de aproximativ 70%. Din păcate, circulaţia din staţiunile de la munte a scăzut spectaculos în februarie, până la 40-45%”, a spus Corina Martin.

Cu toate acestea, MDRT a anunţat luni că week-end-ul trecut a fost din nou aglomeraţie la munte, cu aproximativ 185.000 de accesări la punctele de transport pe cablu (telecabine, telegondole, telescaune, teleschiuri etc.) şi peste 50.000 de maşini înregistrate în principalele staţiuni şi localităţi turistice montane.

„Din semnalele pe care le avem din sondajele făcute la nivelul hotelierilor şi furnizorilor de alimente numărul de turişti înregistraţi în staţiuni a scăzut la jumătate în luna februarie faţă de ianuarie. Furnizorii de alimente ai hotelurilor de la munte se plâng că le-au scăzut vânzările cu 40-50% în luna februarie faţă de ianuarie şi la jumătate faţă de februarie anul trecut”, a spus Corina Martin.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism şi ai hotelierilor, numărul de turişti din staţiunile de la munte au scăzut în februarie din cauza drumurilor blocate de viscol şi zăpezi abundente în prima jumătate a lunii.

Clasamentul celor mai aglomerate staţiuni şi localităţi în week-end-ul trecut este condus, potrivit datelor MDRT, de Poiana Braşov (aproape 70.000 de accesări la punctele de transport pe cablu şi în jur de 40.000 de maşini înregistrate), Predeal (aproximativ 30.600 de accesări şi 2.400 de maşini) şi Azuga (în jur de 29.400 de accese şi 700 de maşini).

În datele MDRT există anumite curiozităţi pentru că, în Poiana Braşov, unei maşini înregistrate îi revin 1,75 accesări la punctele de transport pe cablu, în timp ce în Predeal au fost 12,75 accesări/maşină, iar în Azuga 42 de accesări pe maşină.

„Haideţi să nu comparăm maşinile cu accesările. Este ca şi cum am compara mere cu pere. Unii turişti vin cu maşinile, alţii cu autocarele, iar alţii cu trenurile, deci nu putem compara”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al MDRT.

El a recunoscut că MDRT nu are instrumentele necesare pentru a număra turiştii din staţiuni.

„Ne surprind cifrele emise de MDRT şi aşteptăm statistici documentate privind numărul de persoane cazate în hoteluri, şi nu numărul de maşini, care pot doar tranzita o staţiune. Ministerul nu are niciun fel de instrumente sau pârghii prin care să poată spune dacă o staţiune este aglomerată sau nu. În turism, succesul se măsoară în nopţi de cazare, nu în maşini care circulă pe stradă. Nu ne interesează să numere maşinile”, a mai spus Martin.

Bogdan Oprea a declarat la jumătatea lunii februarie pentru MEDIAFAX că maşinile anunţate de MDRT sunt înregistrate de camerele de luat vederi ale poliţiei pe drumurile de la intrarea în staţiuni.

Potrivit lui Oprea, în fiecare maşină se estimează a fi în medie doi turişti, ceea ce înseamnă că în Poiana Braşov, care are puţin peste 4.000 de locuri de cazare, au intrat în acest week-end circa 80.000 de turişti, în cele 40.000 de maşini.

„Aceste cifre sunt incredibile. Dacă luăm ca reper vârful de sezon, pe litoral, unde sunt 120.000 de locuri de cazare, când este foarte aglomerat avem 120.000 de turişti”, a spus Martin.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Scandal în lumea manelelor. S-au aruncat cuvinte grele și a fost necesară intervenția polițiștilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Rusia desfășoară noi exerciții cu lansatoare mobile de rachete nucleare Yars
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!