Zona 1: Dereglare hormonală
Dacă acneea apare de obicei de-a lungul maxilarului sau pe gât, ar putea indica faptul că glandele suprarenale (hormonii aferenți) sunt suprasolicitate. Alte motive: stresul cotidian sau consumul excesiv de zahăr.
Coșurile mai pot apărea în astfel de zone și dacă porți bluze cu gulere înalte sau părul îți atinge în mod constant pielea acestei zone, scrie clickpentrufemei.ro.
Citeşte şi Cum să SPARGI un COŞ fără să laşi urme folosind METODA DOCTORULUI OZ VIDEO EXPLICIT
Zonele 2 și 3: Stres
Acneea umărului poate fi primul semn că ești suprasolicitată și că sistemul tău imunitar este sensibil și vulnerabil. O altă explicație ar mai fi și bretelele sutienului ori bareta genții, care îți irită pielea. Verifică dacă nu cumva aceasta este cauza.
Zona 4: Sistemul digestiv
Obișnuiești să porți haine care nu îți lasă pielea să respire, din materiale precum poliester sau nailon? Ai exclus infecțiile de natură fungică (mai ales daca ai puncte albepe piept, care nu răspund la tratamentele acneei) și alergiile?
Atunci s-ar putea ca acneea de pe pieptul tău să indice anumite probleme digestive, cum ar fi o dietă săracă, obiceiuri alimentare nesănătoase, un consum de alimente condimentate excesiv sau că bei prea multe băuturi reci.
Citeşte şi Unde iti ies cosuri pe fata cel mai des? Fiecare zona arata afectiunile unui organ
Zonele 5 și 6: Nivelurile vitaminelor din sânge
Pielea nu este atât de fină pe brațe, așa că poți dezvolta keratoza pilaris în această zonă. Se prezintă sub forma unor pete mici, care dau pielii un aspect de pielea de găină.
Mai multe explicaţii privind zonele în care apar coşurile şi afecţiunile de care suferi pe Clickpentrufemei.ro.