Nicuşor Constantinescu rămâne în arest. Magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat mandatul de arestare

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, rămâne în arest. Magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat, vineri, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Filip Stan
07 nov. 2014, 16:23
Nicuşor Constantinescu rămâne în arest. Magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat mandatul de arestare

Magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat, vineri, cel de al doilea mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, la o zi după ce judecătorii Tribunalului Bucureşti au confirmat arestarea preventivă a acestuia într-un alt dosar.

Nicuşor Constantinescu spera la o soluţie favorabilă după ce a prezentat instanţei de judecată mai multe documente medicale, pe care le-a adus personal din Statele Unite, care atestă gravitatea bolii de care suferă şi necesitatea continuării radioterapiei în clinica din Turcia, scrie replicaonline.ro.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a mers, vineri, în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu, căreia i-a revenit sarcina de a confirma sau infirma mandatul de arestare preventivă emis pe numele său, pe motiv că s-ar fi sustras de la judecata cauzei. Astfel, magistraţii au confirmat mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Nicuşor Constantinescu.

În urma deciziei, preşedintele suspendat al CJ Constanţa a plecat spre penitenciarul Rahova din Capitală.

În sala de judecată, vineri, a fost şi familia lui Nicușor Constantinescu, iar pe parcurs a ajuns și primarul Constanței, Radu Mazăre. De asemenea, mai mulți apropiați, rude și oameni politici din județ, au venit la Tribunalul Constanța să îl susțină pe președintele CJC.

La ieșirea din sală, președintele CJC s-a îmbrățișat și pupat cu soția și cu fiica sa, care au participat la întreaga audiere, moment în care a fost cuprins de lacrimi, scrie reporterntv.ro. Mai mult, primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, pe holul instanței, că președintele CJ este „călcat în picioare pentru fleacuri”.

Citeşte şi Radu Mazăre, despre Nicuşor Constantinescu: O mare victorie a DNA cu un bolnav de cancer

„Mă doare sufletul când îmi văd prietenul bolnav de cancer, în boxă, înconjurat de jandarmi, cum povestește situația lui medicală. A făcut foarte multe lucruri bune și a ajutat foarte mulți oameni, mai ales în situația în care este el, cu boala gravă de care suferă. Nu cred că există o persoană în județul Constanța, chiar și dintre inamici, care să fi avut o problemă medicală și pe care Nicu să n-o fi ajutat-o, mai mult decât orice om cunoscut, mai mult și decât mine. Și acum în loc să stea liniștit, cu familia, cu prietenii care să-l ajute să depășească acest moment, este târâit prin dube, prin procese, cu cereri de arestare, mandate respinse și așa mai departe. Nu a omorât pe nimeni. Nu îi este bine în închisoare”, a declarat Radu Mazăre.

La Constanţa, Nicuşor Constantinescu este cercetat pentru abuz în serviciu sub formă continuată într-un dosar privind Centrul Militar Zonal.

La Bucureşti, Constantinescu este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecată pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite.

Alături de Constantinescu a fost trimis în judecată şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost identificat şi reţinut de poliţiştii din Turcia. Miercuri Nicuşor Constantinescu a fost prezentat în faţa magistraţilor pe care i-a convins să-l elibereze cu promisiunea că se întoarce în România.

Citeşte şi Nicuşor Constantinescu, ridicat de poliţişti direct din avionul cu care a venit de la Istanbul

Înainte de a ajunge în Turcia, preşedintele suspendat al CJ Constanţa s-a aflat în SUA. Cererea de extrădare a lui Nicuşor Constantinescu, formulată ca urmare a deciziei de arestare a acestuia, a fost însă respinsă de autorităţile din Statele Unite ale Americii. În 26 septembrie, premierul Victor Ponta spunea că Ministerul Justiţiei a efectuat toate demersurile în cazul lui Nicuşor Constantinescu, dar legislaţia americană este diferită de cea românească.

Judecătorii au pus sechestru pe averea lui Nicuşor Constantinescu.

La începutul lui septembrie, Nicuşor Constantinescu a trimis un memoriu procurorului general al SUA, Eric Holder Jr., în care susţine că justiţia română e controlată de DNA şi cere respingerea oricărei cereri de arestare ce va ajunge în SUA pe numele său.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în mai multe dosare, s-a aflat mai multe luni în SUA, la tratament pentru cancer de prostată.

Tribunalul Bucureşti a dispus, în 23 iulie, arestarea lui Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care acesta fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Soluţia a fost menţinută în 7 august de Curtea de Apel Bucureşti, care a arătat, în motivarea deciziei, că apărarea lui Constantinescu nu s-a bazat pe înscrisuri medicale credibile care să arate că „inculpatul se afla internat în stare gravă într-un spital din New York”, la momentul cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În 29 august, tot Curtea de Apel Bucureşti a admis o contestaţia în anulare a procurorilor anticorupţie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucureşti să emită mandat european de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu şi să-l dea pe acesta în urmărire internaţională.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

La termenul din 24 octombrie al dosarului în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa este acuzat de abuz în serviciu, pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei să dispună punerea sub sechestru a tuturor bunurilor lui Nicuşor Constantinescu, pentru a fi recuperat prejudiciul, dacă instanţa va stabili definitiv că acesta este vinovat şi îl va obliga să plătească daune. Constantinescu are diverse cote din şase terenuri intravilane, trei case de locuit, o casă de vacanţă, o şalupă, cinci maşini, dar şi aproape un milion de dolari într-un depozit bancar, potrivit ultimei declaraţii de avere.

Citeşte şi Nicuşor Constantinescu, GEST DISPERAT în faţa instanţei. Cum a încercat baronul Constanţei să scape de arest

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'