ROMANIA – IRLANDA DE NORD. Iordănescu îl regretă pe Piţurcă

ROMANIA - IRLANDA DE NORD. Anghel Iordănescu îşi va începe noul mandat de selecţioner al echipei naţionale de fotbal vineri, la meciul ROMANIA - IRLANDA DE NORD, din preliminariile EURO 2016. ROMANIA - IRLANDA DE NORD se joacă, de la ora 21.45, pe Arena Naţională. TVR va transmite în direct partida ROMANIA - IRLANDA DE NORD.
Filip Stan
10 nov. 2014, 12:27
ROMANIA - IRLANDA DE NORD. Iordănescu îl regretă pe Piţurcă

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. „Am preluat echipa naţională într-un moment delicat. Îi mulţumesc pe această cale lui Victor Piţurcă (fostul selecţioner – n.red) pentru tot ceea ce a făcut la echipa naţională, pentru rezultatele lui şi, în mod special, vă spun că personal regret plecarea lui. Este o situaţie specială şi prin prisma faptului că preiau echipa naţională cu foarte, foarte multe probleme, în special probleme de sănătate”, a declarat Iordănescu luni, în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. „Consider, de asemenea, că este un moment delicat şi prin prisma faptului că în întregime staff-ul echipei naţionale a plecat odată cu Piţurcă. Practic, nu a mai rămas nimeni care să asigure o continuitate din staff-ul lui Victor Piţurcă. Sunt preocupat şi pentru faptul că avem jucători care nu evoluează la echipele lor de club. Pentru mine, Vlad Chiricheş este un jucător extraordinar de bun, de important, la fel ca şi Florin Gardoş, dar din păcate ei nu reuşesc să aibă meciuri oficiale la echipele lor de club”, a adăugat selecţionerul înainte de ROMANIA – IRLANDA DE NORD.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. Anghel Iordănescu nu se va putea baza la meciul ROMANIA – IRLANDA DE NORD pe mai mulţi jucători importanţi, precum atacanţii Ciprian Marica şi Raul Rusescu, fundaşii Gabriel Tamaş şi Dorin Goian, alături de mijlocaşul Alexandru Bourceanu. „Cred că, înaintea celui mai important meci al nostru din acest an, cel cu Irlanda de Nord, echipa noastră avea nevoie de Marica, Rusescu, Bourceanu, Tamaş, Goian. Am dat aceste nume pentru că eu consider că ei au participat şi şi-au adus contribuţia la această poziţie pe care o are în momentul de faţă echipa naţională în grupa sa de calificare”, a spus Iordănescu.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. Noul selecţioner a ţinut să precizeze că „regretă” plecarea lui Victor Piţurcă, a cărui muncă la cârma naţionalei României o consideră foarte bună: „Nu a fost obiectivul meu de a prelua echipa naţională. Regret plecarea lui Piţurcă pentru că, în principal, sunt adeptul principiului ca în timpul unei competiţii aflate în derulare să nu apară schimbări. Eu consider că schimbările atunci când lucrurile merg bine nu îşi au rostul”.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. Iordănescu se aşteaptă la un meci extrem de dificil cu Irlanda de Nord, surprinzătorul lider al Grupei F: „Au o echipă bună, cu câţiva jucători determinanţi. Am văzut înregistrările mai multor meciuri ale lor şi pot să spun că este o echipă care joacă mult cu construcţie din linia de fund, chiar de la portar, o echipă care poate specula orice moment, o echipă reactivă căreia îi plac foarte mult contraatacul şi fazele fixe, acestea fiind de fapt şi punctele lor forte”.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. Noul selecţioner a dezvăluit ănainte de ROMANIA – IRLANDA DE NORD că nu intenţionează să facă „schimbări mari” în acest moment la echipa naţională, însă are în vedere unele ajustări pe viitor. „N-am să facă schimbări evidente, schimbări mari, am să încerc ca aceste schimbări să vină totuşi, dar într-o perioadă de timp viitoare. Merg pe aceeaşi linie, ca sistem de joc, dar îmi doresc ca echipa să joace ofensiv şi, pe lângă siguranţa maximă în apărare, să ajungă mai des în faţa porţii. Sper să reuşim acest lucru chiar de la primul meci”, a explicat Iordănescu.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. „Sunt câteva chestiuni pe care vreau să le schimb, în privinţa principiilor de joc, a sarcinilor de joc, care ţin de jocul propriu zis. În acest moment nu are rost să vorbesc despre acest proiect pe care îl am în vedere. Vreau ca în perioada de iarnă să solicit preşedintelui să aprobe formarea unei selecţionate divizionare care să meargă în pregătiri şi să dispute câteva meciuri amicale. Încă avem jucători tineri, talentaţi, care ajutaţi puţin pot ajunge la echipa naţională. Mă refer la Nedelcu, Manea, Tănase, Creţu, Dumitraş, jucători care ajutaţi şi incluşi într-un program de pregătire de iarnă alături de echipa naţională, după ce îşi fac pregătirea de bază la echipa de club, se pot obişnui mai rapid cu echipa naţională, cu cerinţele echipei naţionale, ca astfel să putem reîmprospăta lotul”, a adăugat Anghel Iordănescu.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. Numele căpitanului echipei naţionale nu pare să îl preocupe prea mult pe noul selecţioner, care a anunţat că problema purtătorului de banderolă rămâne un „subiect deschis”. „O să găsim un căpitan. Căpitanii erau Marica şi Raţ. O să vedem ce se va întâmpla. Sper ca Raţ să intre pe teren. îmi doresc acest lucru. În ceea ce priveşte cine va purta banderola rămâne un subiect deschis. Preocuparea mea este în mod special pentru cei doi fundaşi centrali. Deocamdată e greu să decid un alt titular pentru postul de portar, în condiţiile în care Ciprian Tătăruşanu are o evoluţie extraordinară şi a avut contribuţii importante la rezultatele naţionalei”.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. În privinţa situaţiei lui Răzvan Raţ, Iordănescu a precizat că, potrivit raportului medicului echipei naţionale, fundaşul a suferit „o leziune fibrilară pe aductor şi „a făcut deja tratament, la clubul său şi în Serbia”. „El va veni la echipa naţională şi va intra în program. Are un program special de pregătire şi, în funcţie de starea lui de sănătate, de recomandările doctorilor, vom vedea cât vom reuşi să-l integrăm în programul de pregătire. În orice caz, personal cred că ar fi o mare lovitură pentru noi ca Răzvan Raţ să nu poată juca în meciul cu Irlanda de nord”.  Pentru a suplini un eventual forfait al lui Raţ, Iordănescu a convocat doi jucători pe postul acestuia, Laszlo Sepsi (ASA Tg. Mureş) şi Bogdan Mitrea (Viitorul Constanţa), însă consideră că aceştia „nu-l pot egala” pe fundaşul lui PAOK Salonic.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. În ceea ce-l priveşte pe George Puşcaş, atacantul care face furori la echipa „primavera” a clubului Inter Milano, Iordănescu a precizat: „Pe Puşcaş îl apreciez pentru că este un tânăr de perspectivă. L-am convocat ca să fie în anturajul echipei naţionale, să se acomodeze cu atmosfera de la lot. Analizăm posibilitatea ca el să facă pregătirea cu noi, să se deplaseze apoi în Serbia cu selecţionata de tineret, să joace acel joc, dar nu mai mult de o repriză, apoi să revină în programul echipei naţionale”.

ROMANIA – IRLANDA DE NORD. Romania va întâlni Irlanda de Nord, vineri, de la ora 21:45, în preliminariile EURO 2016, după care va disputa un amical cu Danemarca marţi, 18 noiembrie, de la ora 20:30, ambele partide fiind programate pe Arena Naţională din Capitală. TVR va transmite în direct meciul ROMANIA – IRLANDA DE NORD.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De sâmbătă, 17 august 2024, de la ora 10, patru zodii trec printr-o mare transformare. Destinul lor se schimbă, nimic nu va mai fi la fel
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Împușcarea lui Ceaușescu, decisă mult înainte de decembrie 1989
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Se oprește mașina la ITP. Îți reține talonul și actele: Dacă te prinde, nu poți să pleci
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...