„S-a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Se verifică din 30 în 30 de zile, dacă această încheiere rămâne valabilă, adică dacă nu se schimbă ceva în contestaţie. Toţi trei sunt în aceeaşi situaţie. Decizia poate fi atacată de parchet sau de inculpaţi, dacă sunt nemulţumiţi”, a menţionat Simona Trestian, potrivit Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Simona Trestian, a declarat, luni, că decizia poate fi atacată.
La finalul lunii mai, Horea Uioreanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), alături de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, fiind acuzat de luare de mită. Uioreanu a fost acuzat de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi complicitate la spălare de bani. Dosarul de corupţie se referă la o investiţie numită APRON4 care este o platformă pe care firma lui Ioan Bene a construit-o la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”.
Citeşte şi: STENOGRAME. Horea Uioreanu a vorbit cu Teodor Meleşcanu, în dosarul scurgerilor de informaţii
Uioreanu a cerut de nenumărate ori judecarea sa în stare de libertate, dar judecătorii au respins până în prezent toate cererile formulate de avocaţi. Uioreanu se află în stare de arest la Penitenciarul Gherla de patru luni.
Pe 6 octombrie, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a emis ordinul prin care constată încetarea de drept a mandatului preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat după ce a fost arestat şi trimis în judecată pentru fapte de corupţie.