ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Mai mulți primari PSD din Gorj si Prahova au primit la sediile primăriilor scrisori din partea unei fundații care îi anunță că au făcut plângeri la DNA pentru supravegherea scrutinului de duminică, pe motiv că s-ar încerca o fraudare a votului.
In judetul Gorj cel putin 11 primari PSD au primit pana acum astfel de scrisori. Plicurile au o stampila de plecare, a postei din Braşov, dar nu si una de sosire in Gorj. Alesii locali spun ca se simt amenintati dupa in acele documente sunt facute acuzatii grave. In acele presupuse plangeri penale este folosit numele procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi ca si organ de ancheta. Situatie similara si in Prahova unde plicurile au stampila postei din Cluj.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Edilii sunt convinsi ca scrisorile sunt trimise de adversarii politici in incercarea de a-i intimida. Plangerile sunt formulate de o Fundație inexistenta. Toti primarii care au primit astfel de scrisori, au anuntat ca vor face plangere la politie.
„De dimineaţă, secretara primăriei mi-a adus acest plic. L-am desfăcut şi am observat că este o plângere penală din partea unei fundaţii. Nu m-a impresionat prea tare, dar cuprinsul acestei plângeri este nesemnată de preşedintele acestei fundaţii. În interiorul ei acuză primarii că au constituit un grup infracţional alături de Liviu Dragnea. Eu am crezut că în 1989 am câştigat dreptul al exprimare„, a spus la România TV Maria Dumitraşcu, primar comuna Berleşti, judeţul Gorj.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Reprezentanţii PSD Prahova au depus, marţi, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, o plângere în care reclamă o tentativă ‘fără precedent’ de intimidare a primarilor PSD, UNPR şi PLR din judeţ cu scopul de a influenţa procesul electoral.
Potrivit unui comunicat de presă al PSD Prahova, această formaţiune politică a depus, în numele alianţei electorale PSD-UNPR-PC din Prahova, o plângere la BEJ Prahova şi la IJP Prahova împotriva fundaţiei Acta Non Verba România ‘pentru fapte ce vizează influenţarea procesului electoral, prin tentativa de hărţuire şi intimidare a primarilor PSD, UNPR şi PLR din localităţile unde candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut peste 50% din voturi la primul tur al alegerilor prezidenţiale’.
Conform documentului citat, 25 de primari, între care primarul oraşului Azuga, Constantin Samson, au primit la data de 10 noiembrie copii ale unor ‘aşa-zise plângeri penale’ formulate împotriva lor de fundaţia Acta Non Verba, prin sunt învinuiţi de comiterea unor fapte penale, cum ar fi ‘constituirea unui grup infracţional, în vederea fraudării masive a votului la alegerile prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie 2014’.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ‘Precizăm că documentele au fost transmise prin poştă la primăriile localităţilor respective, nu au număr de înregistrare cu însemnele DNA şi nu sunt semnate, majoritatea prezentând doar o ştampilă a fundaţiei Acta Non Verba România’, se mai arată în comunicat.
Social-democraţii solicită, în plângerea depusă la BEJ şi la IJP Prahova, identificarea reprezentanţilor respectivei fundaţii şi tragerea lor la răspundere, conform legii, pentru ‘hărţuirea şi încercarea de intimidare’ a primarilor.