Experţi de la universităţile Harvard, Columbia, Georgetown şi Princeton, precum şi specialişti în domeniul eticii şi lideri religioşi au solicitat ca agenţiile federale americane să efectueze studii în această privinţă. Ei au sugerat punerea la punct a unui sistem conform căruia donatorii de organe să primească în timpul vieţii beneficii, cum ar fi asigurare de sănătate de lungă durată, scăderi de impozite la credite sau reducerea cotizaţiilor pentru pensie. Totodată, ar trebui analizată posibilitatea suportării cheltuielilor de înmormântare pentru cei care îşi dau acordul să le fie prelevate organe după moarte, sunt de părere semnatarii scrisorii.
Actuala politică americană interzice ca oamenii care îşi donează organele să primească bani. Femeile beneficiază totuşi de o sumă pentru donarea de ovule sau când sunt mame surogat.
Citeşte şi Dragoste necondiţionată: I-a DONAT un RINICHI, iar el a făcut-o să PLÂNGĂ în hohote. Ce a urmat…
Pentru transplantul de rinichi, penuria de organe s-a accentuat în ultimii ani în Statele Unite. Pe lista de aşteptare se aflau în 2009 circa 77.000 de persoane, iar numărul acestora atinge în prezent 100.000. În spitalele americane se efectuează anual aproximativ 17.000 de grefe de rinichi, dar circa 7.000 de persoane mor în fiecare an în lipsa transplanturilor sau ajung să fie prea bolnavi pentru a suporta grefele. SUA: Apel pentru schimbarea sistemului de donare de organe, pentru a-l face mai eficient.