Ce boli anunţă urinarea frecventă

Urinarea frecventă, însoţită de febră, durere, vomă, senzaţii de sete, oboseală sau disconfort la nivelul abdomenului, reprezintă un semn de infecţie a tractului urinar sau a altor organe.
Iulian Tudor
13 nov. 2014, 09:29
Ce boli anunţă urinarea frecventă

Alte posibile cauze ale urinării frecvente includ diabetul, sarcina, problemele cu prostata, cistita sau atacul cerebral. Indiferent care sunt motivele ce vă fac să mergeţi des la toaletă, apelaţi la un medic specialist pentru tratament, scrie doctorulzilei.ro.

„Nu lăsaţi problemele să trea că neobservate gândindu-vă că puteţi trata o simplă cistită cu «leacuri». Aşteptând să treacă de la sine, simptomele se vor agrava şi boala va avansa, tratamentul va deveni mai complicat, iar rezultatele bune vor apărea mai greu”, avertizează Aurelia Constantin, medic internist.

Citeşte şi Semne că ai probleme cu rinichii

În mod normal, urinăm de aproximativ patru-cinci ori pe zi, şi uneori acest lucru se întâmplă şi noaptea. În cazul în care urinarea este mai frecventă, mergeţi la doctor pentru un control. „Cel mai bine e să vă prezentaţi întâi la medicul de familie, care vă poate orienta corect în funcţie de simptomatologie. În orice caz, este nevoie de un sumar de urină, o analiză de sânge cuprinzând testele uzuale, poate chiar şi o urocultură (analiza probelor de urină, constând în cultivarea şi identificarea agenţilor patogeni care produc infecţii ale tractului urinar – n.r.)”, spune Aurelia Constantin.

În cazul diabetului, urinarea frecventă este un simptom timpuriu atât pentru tipul 1, dar şi pentru tipul 2, pentru că organismul încearcă să scape, prin uri nare, de glucoza neutilizată.

Citeşte şi Cum învingi infecţiile urinare

„Urinarea frecventă în cazul persoanelor cu diabet nu este cauzată de faptul că este excitată neadecvat vezica urinară, ci fiindcă ea se umple mai repede”, spune Dan Pereţianu, preşedintele Camerei Federative a Medicilor.

Astfel, persoanele care au diabet beau mai multă apă pentru că au insulina scăzută, iar organismul nu reuşeşte să asimilizeze lichidele şi le elimină.

O prostată extinsă poate exercita presiune asupra uretrei (tubul care transportă urina pentru a fi scoasă din organism) şi astfel poate bloca fluxul urinei.

Acest lucru face ca peretele vezicii să devină iritabil, începe să se contracte chiar şi atunci când conţine cantităţi mici de lichid, cauzând urinare frecventă. În acest caz, specialiştii susţin că există două categorii de tratamente.

Citeşte şi Remedii de la bunica: Tratamente naturiste pentru cistită

„Primul tip de tratament se face cu medicamente alfablocante, care acţionează asupra vezicii urinare pentru a-i scădea activitatea (se umple mai mult până să devină sensibilă). Cel de-al doilea tip de tratament pre supune folosirea unor medicamente care blo chează transformarea testosteronului nativ în activ, ceea ce face ca vezica să nu mai fie excitată neadecvat”, explică Dan Pereţianu.

Cistita este o boală caracterizată de durere înregistrată la nivelul vezicii şi în regiunea pelviană, care se manifestă deseori cu simptome care includ necesitatea unei urinări frecvente. Această afecţiune este mai des întâlnită la femeile aflate la menopauză.

Citeşte şi UIMITOR! Ce efect are VIAGRA asupra femeilor

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai periculoasă substanță de pe pământ. Poate ucide un om pe loc dacă nu e folosită așa cum trebuie
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
25.000 de lei de la stat GRATIS pentru români! Anunțul Guvernului
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Calendarul majorării și livrării pensiilor. Cine are prioritateCalendarul majorării pensiilor. Ce urmează pentru pensionari
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Pompierii români intervin în Grecia pentru a stinge incendiile din localitatea Kropia
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?