Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din închisoare

Sorin Ovidiu Vîntu a ieşit din închisoare pe motive de sănătate, informează România TV. Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au decis miercuri eliberarea condiţionată din închisoare a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Decizia este definitivă.
Romania TV
19 nov. 2014, 12:43
Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din închisoare

SOV a cerut judecătorilor întreruperea executării pedepsei de doi ani de închisoare pe motiv că bolile de care suferă nu pot fi tratate în sistemul medical din penitenciar. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu fusese internat de urgenţă în Spitalul Penitenciar Rahova, în urmă cu o lună, fiind diagnosticat cu tumoare la plămâni din cauza unui TBC netratat în urmă cu mai mulţi ani. SOV spera atunci să obţină permisiunea de a fi operat într-un spital civil.

Iniţial, Judecătoria Sectorului 4 îi respinsese lui Vîntu cererea de liberare condiţionată, însă miercuri Tribunalul Ilfov i-a admis contestaţia, astfel încât el a fost pus în libertate.

„În temeiul art. 425 (1) alin. 7 pct. 2 lit. a rap. la art. 587 alin. 3 C. pr. pen. admite contestaţia formulată de condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu, împotriva sentinţei penale nr. 3265 din data de 02.10.2014 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 23936/4/ 2014. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 C. pr. pen. rap. la art. 59 alin. 1 C. pen. din 1969 şi art. 15 alin. 2 din Constituţie, admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu de sub efectul pedepsei de 2 ani închisoare aplicată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Penală prin sentinţa penală nr. 671/ 2012 pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 1095/2014 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Penală. Atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 61 C. pen. din 1969. Fără cale de atac”, se arată în soluţia dată de Tribunalul Ilfov.

Vîntu a mai cerut în luna mai 2014, fără succes, eliberarea condiţionată, invocând faptul că a executat două treimi din pedeapsă, s-a implicat constant în activităţi şi programe educative în penitenciar, a redactat pe timpul detenţiei o lucrare ştiinţifică şi a ajutat organele de anchetă prin denunţul pe care l-a făcut la DNA împotriva lui Rudel Obreja.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv, în ianuarie 2014, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea FNI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut astfel decizia dată în 2 octombrie 2012 de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel Bucureşti în iunie 2013.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie, arătau procurorii.

Sorin Ovidiu Vîntu fusese eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiță.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'