Spioni, politicieni şi afacerişti, implicaţi în afacerea Microsoft. DEZVĂLUIRI INCENDIARE

Numele premierului lui Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu, apare în noile dezvăluiri-bombă ale brokerului fugar Cristian Sima.
Romania TV
20 nov. 2014, 10:09
Spioni, politicieni şi afacerişti, implicaţi în afacerea Microsoft. DEZVĂLUIRI INCENDIARE

Cristian Sima povesteşte pe blog încrengătura din jurul afacerii Microsoft-EADS. Brokerul vorbeşte despre întâlniri secrete, spioni străini şi negocieri pe zeci de milioane de euro. Pe lângă Predoiu, în afacere ar fi implicat şi senatorul Şerban Mihăilescu.

„Vara lui 2000. Restaurantul Basilicum, de lângă Kiseleff. La o masă, B. Chirieac şi Bebitză, alias Mickey Şpagă (Şerban Mihăilescu – n.r.). Microsoft dorea să cumpere clădirea Bancorex de pe Calea Victoriei ca să facă acolo un centru de soft cu mulţi programatori tineri români. Li se cere o contribuţie de 1 milion de dolari pentru campania electorală din 2000”, spune Cristian Sima pe blog, într-o postare intitulată „Spovedanie în disperare”.

Laura Codruţa Kovesi: DOSARUL EADS este DETONAT. Ne putem aştepta ca persoane cu FUNCŢII să fie implicate

Brokerul-fugar povesteşte şi cum nerespectarea promsiunii privind sediul Bancorex a stat la baza încrengăturii din afacerea Microsoft-EADS.

„Năstase devine prim-ministru şi uită de promisiunea făcută, cerându-le 300 de milioane pentru clădirea Bancorex. Microsoft e foarte nervos. Mickey vine cu ideea de a achiziţiona licenţe soft pentru toată România la preţ mare. Aşa a început totul. Toată lumea a fost fericită, Microsoft nu s-a băgat direct, iar Mickey(Şerban Mihăilescu) a optimizat afacerea la maximum”, mai spune Sima.

În poveste este implicat şi un fost spion al lui Ceauşescu: „Există unul care a fost agent DIE al lui Ceauşescu, repatriat după ce Pacepa a trădat la americani, reactivat în 1988 şi actualmente agent rus în cadrul Serviciilor. A fost prezent pe pagina mea cu numele „Moş Crăciun” , a reapărut cu numele „Paul Ştirbei”. Are 66 de ani, se numeşte în actele pe care le deţine azi „Avram Segal”, dar nici acest nume nu este cel adevărat…Totul e controlat prin Andrei Băjenariu… care s-a dus la Predoiu să-l ajute, după ce Predoiu nu mai era ministru; discuţia a avut loc în biroul meu şi am înregistrarea. Predoiu l-a refuzat”.

„Bogdan Drăgoi, Ministrul Finanţelor în Guvernul MRU este pionul cel mai important al lui Dimofte, şi el, şi tatăl său. Dimofte a părăsit Monte Carlo şi nu se ştie unde se află actualmente. Încrengătura corupţiei este imensă, iar cifrele jonglate au peste 9 zerouri”, mai scrie Cristian Sima pe blog.

Cel puţin cinci nume din dosarul Microsoft apar şi în dosarul EADS. Despre ele a vorbit inclusiv preşedintele Traian Băsescu. Acestea sunt Claudiu Florică, Irina Socol, Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae.

Claudiu Florică este cel care în dosarul EADS a pus la cale şi a coordonat întreg mecanismul de dare şi luare de mită, la fel şi ca în dosarul Microsoft. 

Claudiu Florică este cel care i-a denunţat şi pe Dorin Cocoş, Dumitru Nicole zis Niro, Gheorghe Ştefan Pinalti şi Gabriel sandu, în dosarul Microsoft. Procurori anticorupţie arată, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a celor patru, că aceştia au fost denunţaţi de fostul şef al Fujitsu Siemens în România, Claudiu Florică, în 25 august 2014.

Afaceriştii Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae au intermediat mita în ambele dosare. În dosarul Microsoft, Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Irina Socol apare şi în dosarul EADS după ce potrivit unei declaraţii date de un martor denunţător în faţa procurorilor Vasile Blaga l-a eliminat din schemă pe Claudiu Florică şi astfel Irina Socol, cea care deţine compania Siveco, a preluat şi rolul fostului director de la Fujitsu Siemens.

Preşedintele Traian Băsescu declara în urmă cu o lună că „în cazul EADS sunt nouă firme şi persoane individuale care se regăsesc şi în Microsoft, şi nu dintre persoanele cărora li se ridică statui în dosarul Microsoft”. De asemenea, şeful statului a afirmat că dosarul EADS nu va ‘lovi’ doar într-o anumită tabără politică, ci ‘în toate partidele’.

Totodată, preşedintele în funcţia a afirmat că şi-ar dori ca dosarul EADS ‘să iasă’ cât mai repede, însă va apărea doar atunci când procurorii vor termina ancheta.

DOSARUL EADS

Numele lui Vasile Blaga apare în dosarul EADS, potrivit informaţiilor prezentate în exclusivitate de România TV. Liderul PDL este acuzat că a luat 80.000 de euro mită în cel mai mare dosar de corupţie din România, iar banii ar fi fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu. Dezvăluirea a fost făcută în faţa procurorilor de către un martor în acest dosar.

„În august 2004, Claudiu Florică s-a întâlnit cu Vasile Blaga şi i-a dat acestuia 80.000 de euro pentru susţinerea PD în campania electorală (…) solicitându-i sprijinul în cazul în care PD va câştiga alegerile pentru a proteja contractele controlate de Claudiu Florică, respectiv SISF şi Microsoft şi introducerea firmei FSC în contractul SEI, de unde Claudiu Florică fusese înlăturat”, a susţinut martorul în faţa procurorilor DNA.

Acelaşi martor a mai relatat că Vasile Blaga s-a înţeles asupra mitei în mod direct cu Siveco România.

„Claudiu Florică susţinea că a fost exclus de către Vasile Blaga din circuitele neoficiale de dare şi luare de mită, dar că acesta (n.r. Vasile Blaga) s-a înţeles asupra mitei în mod direct cu Siveco România, prin Irina Socol şi Gabriel Sadoveanu şi EADS prin Alexandru Georgescu fără să îl mai includă pe Claudiu Florică în aceste negocieri.” (sursa: declaraţie martor în faţa procurorilor DNA)

Vasile Blaga a respins acuzaţiile. „În 2004 eu nu eram ministru de Interne. În 2005 am fost, iar eu am fost cel care a renegociat contractul. Deci nu aveam cum să mă întâlnesc eu cu acest domn Claudiu Florică să negociez, pentru că nu ştiam cine ajungea ministru în 2005. Contractul este între EADS şi MAI. Nu e cu nicio firmă. Nu exista nicio posibilitate ca cineva, nu eu, oricine, din MAI, să favorizeze vreun subcontractor. Nu avea nicio treabă contractul EADS cu licenţele Microsoft. Contractul s-a negociat cu EADS de o comisie din MAI. Nu există nicio discuţie între MAI şi vreun subcontractor. E o minciună sfruntată, nu-l cunosc pe acest om, Claudiu Florică. Nu l-am văzut în viaţa mea”, a declarat Vasile Blaga, la România TV.

De asemenea, Blaga a precizat într-un comunicat de presă că „în ce priveşte firma SIVECO, nu am avut nicio întâlnire cu vreun reprezentant al acestei firme în vederea vreunei colaborări în contractul EADS sau orice alt contract”.

DOSARUL MICROSOFT

Potrivit unui comunicat al DNA, contractul-cadru de închiriere de licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Astfel, susţin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat.

Prin HG 199/2008 contractul a fost trecut de la Secretariatul General al Guvernului la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'