Vin ninsorile: Cum promit autorităţile că se vor ocupa de deszăpezire

Un număr de 124 de utilaje sunt pregătite să intervină în judeţul Buzău pentru deszăpezirea drumurilor judeţene şi naţionale, poziţia fiecărui utilaj urmând să fie monitorizată cu ajutorul unei hărţi de către Comandamentul de iarnă din cadrul Prefecturii. 
Alina Costache
20 nov. 2014, 13:58
Vin ninsorile: Cum promit autorităţile că se vor ocupa de deszăpezire

„Autorităţile judeţene au stabilit cu exactitate sarcinile, Prefectura a decis urmărirea pe o hartă a fiecărui utilaj în parte şi reactualizarea poziţiei pe baza informaţiilor primite din teren”, a declarat joi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Călin Iosif. 

Potrivit sursei citate, pe drumurile judeţene vor acţiona 65 de utilaje aparţinând celor patru firme care au câştigat licitaţiile de deszăpezire, iar pe drumurile naţionale vor interveni 59 de utilaje. 

„Două unităţi administrativ teritoriale, Murgeşti şi Vintilă Vodă, nu au încheiat contracte de deszăpezire, dar primăria Vintilă Vodă a promis că va găsi în cursul acestei săptămâni surse de finanţare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt, scrie AGERPRES.

NINSORI abundente şi drumuri acoperite de zăpadă în Moldova. Află SITUAŢIA DRUMURILOR

Numai Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi are un contract încheiat cu o asociere de firme pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, în schimb drumurile naţionale de pe raza judeţului, dar şi cele din municipiul Galaţi neavând încheiate astfel de contracte, se arată într-un raport înaintat joi Prefecturii Galaţi. 

Potrivit raportului, numai la nivelul CJ Galaţi există un contract ferm, încheiat între instituţie şi asocierea de firme Lemacons SRL şi Vega. În rest, licitaţia pentru închirierea a 129 de utilaje suplimentare de deszăpezire a străzilor din municipiul Galaţi, de care responsabilă este Primăria Galaţi, este programată să aibă loc abia pe 27 noiembrie. 

Cât priveşte deszăpezirea drumurilor naţionale, la prima licitaţie nu s-a prezentat nici o firmă interesată, aşa că s-a trecut la o altă procedură, de selecţie de oferte, pentru deszăpezirea pe anumite grupuri de drumuri. Urmează ca în următoarea perioadă să se semneze şi contractele cu firmele interesate de acest lucru. 

‘La nivelul CJ Galaţi sunt pe stoc 26 de tone de sare şi 1.000 tone nisip, iar firma care a cîştigat licitaţia are pregătite 62 de utilaje. La Primărie, sunt pregătite 1.700 de tone de antiderapant şi 58 de tone de clorură de calciu, iar pentru deszăpezire vor acţiona cu 34 de utilaje proprii, urmând să stabilească după licitaţia din 27 noiembrie cine va oferi spre închiriere alte 129 de utilaje suplimentare. La Drumuri Naţionale sunt 2.000 de tone de sare şi 800 de tone de nisip şi au 14 utilaje cu care vor interveni. Dar pe codurile care s-au anunţat nu va fi cazul de zăpadă la noi sau dacă va fi, stratul va avea 1-2 cm, deci nu este cazul de deszăpezire’, a declarat prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Serialele ‘Shogun’ și ‘The Bear’ conduc în topul nominalizărilor pentru premiile Emmy
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'