„În ultimii ani m-a bântuit gândul ăsta de a aduce în fața dvs, a spectatorilor, a prietenilor, a românilor, ideea unei recunoștințe scrise față de școala de medicină românească trecută printr-o experiență proprie. (…) Am încercat să relatez în carte tot istoricul suferințelor mele. În cartea asta se aduc unele lămuriri și mă simt, într-un fel sau altul, prin apariția cărții, un pic eliberat de datoria de a mă destăinui. Sper să vă facă plăcere să o citiți și vă doresc din suflet sănătate. Credeți-mă că știu ce spun!”, a declarat actorul Alexandru Arșinel, care a precizat că a avut „norocul” să cunoască „câțiva doctori de excepție”, care i-au salvat viața după o operaţie de transplant de rinichi.
„Am avut norocul, între ghilimele, ca în ultimii ani să cunosc câțiva doctori de excepție care au intervenit la modul determinant în viața mea. În viața asta, pe care v-o prezint acum, fața asta pe care o vedeți aici, o puteți vedea și datorită lor, datorită unor intervenții care au fost determinante, capitale, pentru ca eu să supraviețuiesc și m-am simțit dator să vă aduc la cunoștință că avem o școală excepțională de medicină, că avem doctori cărora li s-au oferit nu de puține ori șansa de a lucra în străinătate pe bani foarte mulți, dar ei au rămas aici și își fac datoria și salvează zi de zi oameni ca mine. Eu n-am fost o excepție, am fost poate o excepție din cauză că am un nume cu o anumită notorietate, dar ei ce mi-au făcut mie fac zi de zi, oră de oră, minut de minut, pentru cetățeni ca dvs, ca alții, oriunde, făcându-i să poată supraviețui”, a spus Alexandru Arșinel.
La lansarea cărții au fost și doi dintre medicii care l-au îngrijit pe artist în perioada când acesta a fost bolnav, Bogdan Stănescu și Vasile Ciubotaru, „două dintre personajele principale acestei cărți”.
„Povestea domnului Arșinel pornește de la un diagnostic pus peste hotare, nu la noi în țară, și prin corespondență. De aici a început totul. După mulți ani de tergiversări s-a găsit hiba și de la această mică hibă la care eu am avut doar o mică intervenție (…) a urmat ce s-a întâmplat ulterior, transplantul și așa mai departe. Nu știu ce aș putea altceva să spun decât că sunt fericit că îl văd în viață și că îl văd adeseori la tv, pe scenă, manifestându-se cu aceeași fervoare și energie ca în anii în care eu eram mai mic și dânsul mai tânăr”, a afirmat doctorul Bogdan Stănescu.
Doctorul Vasile Ciubotaru, prieten mai vechi al lui Alexandru Arșinel, a declarat că se bucură să-l revadă pe artist vioi, precizând că acesta a fost la fel și pe patul de suferință.
Oana Georgescu, autorul cărții, a afirmat la lansare că volumul este și un „omagiu adus școlii române de medicină” și în special „unor nume mari ale medicinii românești. Ea a spus că Arșinel și-a dorit foarte mult ca oamenii să-l cunoască „nu doar ca pe actorul de teatru și de film, artistul și interpretul, directorul de teatru, ci așa, ca pe un om ca toți oamenii”.
La lansare au fost prezenți colegi și prieteni ai actorului, printre care Vasile Muraru, Alexandru Lulescu, Felicia Filip, Cristian Mihăilescu.
Cartea poate fi achiziționată la Târgul Gaudeamus de la standul Editurii All la prețul de 30 de lei.