„Dorin a fost un tânăr cunoscut şi respectat în comunitatea noastră mică a Târnăveniului. Mulţi dintre cei care l-au cunoscut se pregăteau pentru un eveniment important în viaţa lui, el urma să se căsătorească. Îmi exprim regretul profund pentru pierderea suferită de către familie şi le transmit compasiunea mea sinceră. Înainte de accident, elicopterul a trecut deasupra Târnăveniului şi, la numai câteva minute, a avut loc tragicul accident. Practic a fost ultimul salut pe care Dorin l-a adresat oraşului în care s-a născut (…) Voi propune Consiliului Local, în şedinţa de joi, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare post mortem al municipiului Târnăveni pentru maistrul militar Dorin Filip. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a afirmat Sorin Megheşan, potrivit Agerpres.
Acesta a spus că, vinerea trecută, când elicopterul IAR-330 PUMA în care se aflau cei zece militari de la baza din Câmpia Turzii, printre care şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip a survolat Târnăveniul, erau condiţii meteo foarte dificile.
„Era lapoviţă, ninsoare, vizibilitate redusă, condiţiile nu au fost favorabile pentru zbor, dar bineînţeles că nu putem să ne dăm noi cu părerea dacă a fost sau nu oportun zborul respectiv. Ei erau în misiune”, a spus primarul.
Sorin Megheşan a declarat că a participat la ceremonialul de aducere acasă a militarului, de la Unitatea Militară din Câmpia Turzii, ocazie cu care l-a aşteptat fratele său, rudele, vecinii şi foarte multă lume din oraş, „fiindcă e un eveniment tragic care ne-a marcat pe noi toţi, cei care l-am cunoscut, şi nu numai”.
„Azi dimineaţă a ajuns şi mama lui – dimineaţa la ora 5,00 – care a fost plecată în SUA, într-o vizită. Ştim că tatăl lui a decedat în urmă cu 11 ani… practic, doar fratele său, Emilian, care e şi el maistru militar la aceeaşi unitate, a fost acasă şi s-a ocupat de tot ce trebuie”, a precizat Sorin Megheşan, primarul oraşului Târnăveni.
Maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, care avea 30 de ani, va fi înmormântat marţi, la ora 12,00, la Târnăveni.
ELICOPTER PRĂBUŞIT SIBIU. Vineri dimineaţă, înainte să se urce la bordul elicopterului IAR-330 PUMA, maistrul militar Dorin Filip a vorbit la telefon cu logodnica sa. „Era pe drum, mi-a zis că e vreme foarte rea, mi-a zis că are emoţii, că nu îi vine să plece. O zis că refuză să nu meargă, trebuie pentru asta s-a… asta e meseria lui”, a spus Marinela Păcurar, logodnica militarului, potrivit evz.ro.
„La anul urma să facem nuntă, păcat, păcat, un suflet extraordinar, un copil foarte bun, avea toate calităţile din lume, a fost ca şi copilul nostru”, a spus Elena Păcurar, mama logodnicei.
Sicriele cu trupurile celor opt militari decedaţi au fost aduse duminică pe platoul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu unde a avut loc un ceremonial în onoarea lor. La ceremonie a participat preşedintele ales Klaus Iohannis şi ministrul Apărării Naţionale, comandantul unităţii militare de la Câmpia Turzii, dar şi oficialităţi locale şi reprezentanţi ai armatei.
Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 14.00, ţinând în mână o candelă pe care a aşezat-o într-un loc special amenajat, unde şi celelalte oficialităţi au depus candele.
Ulterior, a sosit cortegiul funerar, cu trupurile neînsufleţite ale militarilor. Acestea au fost aduse cu două camioane militare, fiind ulterior coborâte din maşini de către militari, în sunetul fanfarei, purtate pe braţe şi aşezate apoi pe mesele îmbrăcate în pânză neagră, de pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre.
Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se zece persoane. Opt militari au murit şi doi au fost răniţi în accident. Parchetul Militar a demarat o anchetă în cazul tragediei aviatice din Sibiu, iar duminică începe audierea martorilor.
CITEŞTE ŞI Mărturie cutremurătoare a tatălui unuia dintre cei 8 militari morţi în tragedia aviatică din Sibiu
Epava elicopterului a fost ridicată şi dusă într-un hangar de la unitatea din Câmpia Turzii, de acolo de unde a plecat aeronava. Anchetatorii vor continua şi audierile. Sunt foarte mulţi martori care au văzut elicopterul în zbor. Unii spun chiar că pilotul a încercat să aterizeze pe un stadion comunal din zonă şi a deschis trenul de aterizare, dar s-a răzgândit şi a continuat zborul.
CITEŞTE ŞI Anchetă de PROPORŢII în cazul ELICOPTERULUI PRĂBUŞIT în Sibiu. Zeci de martori vor fi audiaţi