Şeful IPJ Bistriţa-Năsăud şi cei doi subordonaţi, ARESTAŢI pentru 30 de zile

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Hasnăş, şi şeful Poliţiei oraşului Năsăud, Leon Cloşcă, au fost arestaţi pentru 30 de zile, printr-o decizie pronunţată marţi seară de Tribunalul Cluj. Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată.
Marius Neagu
25 nov. 2014, 18:55
Şeful IPJ Bistriţa-Năsăud şi cei doi subordonaţi, ARESTAŢI pentru 30 de zile

„Tribunalul Cluj a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul teritorial Cluj, şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25 noiembrie, a inculpaţilor Mureşan Ioan Ovidiu, inspector şef al IPJ Bistriţa-Năsăud, comisar şef Hasnaş Roberto Emil, şeful Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, şi Cloşcă Leon Anton, şeful Poliţiei oraşului Năsăud, toţi trei acuzaţi de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, pentru care pedeapsa este de la doi ani şi 8 luni închisoare la 9 ani şi patru luni închisoare, şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, a menţionat Simona Trestian, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, potrivit Agerpres.

Aceasta a mai spus că inculpatul Cloşcă Leon Anton este acuzat şi de comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia sa.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată în termen de 48 de ore.

Cei trei au fost reţinuţi în prealabil de DNA în urma percheziţiilor efectuate în cursul zilei de luni, în judeţului Bistriţa-Năsăud.

Şeful IPJ Bistriţa-Năsăud este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată (14 acte materiale), fiind acuzat că a obţinut pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite.

Aceeaşi acuzaţiei de abuz în serviciu i se aduce şi şefului Poliţiei Rutiere bistriţene, procurorii menţionând 48 acte materiale care le susţin acuzaţiile.

În ceea ce îl priveşte pe şeful Poliţiei oraşului Năsăud, acesta este urmărit penal pentru abuz în serviciu (24 acte materiale) şi efectuarea de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată. â

„Inculpaţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309, urmând a fi prezentaţi, la data de 25 noiembrie 2014, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, se precizează în comunicatul DNA.

Şeful IPJ Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, este suspectat de procurorii DNA că a protejat activităţile ilicite ale omului de afaceri Traian Larionesi, ale cărui firme activează în domeniul forestier, acesta fiind şi proprietarul a patru fonduri de vânătoare, au declarat surse judiciare.

În schimbul acestei protecţii, comisarul Ioan Ovidiu Mureşan a primit de la Traian Larionesi diverse bunuri şi cadouri, printre care o armă de vânătoare marca Blaser în valoare de 17.000 lei şi un autovehicul de teren marca Toyota RAV 4, înmatriculat pe numele soţiei ofiţerului.

Potrivit surselor judiciare, Ioan Ovidiu Mureşan şi finul său, Roberto Emil Hasnăş, şef al Poliţiei Rutiere Bistriţa, au protejat activităţile ilicite desfăşurate de Traian Larionesi, împiedicând ofiţerii şi agenţii de poliţie din subordine să controleze mijloacele de transport care aparţin societăţilor comerciale controlate de acest om de afaceri sau împiedicându-i să aplice măsurile legale de sancţionare, în cazurile în care au fost constatate ilegalităţi.

Mai mult, în iunie 2014, Traian Larionesi l-a rugat pe comisarul Ioan Ovidiu Mureşan să intervină pe lângă şeful Poliţiei Rutiere judeţene, Roberto Emil Hasnăş, pentru a nu-i ridica permisul de conducere tatălui său, după ce acesta din urmă provocase un accident rutier pe drumul dintre Sîngeorz Băi şi Ilva.

De asemenea, Traian Larionesi a intervenit pe lângă Ioan Ovidiu Mureşan pentru ca un apropiat al său, comisarul Ioan Ani, şef al Serviciului Arme din IPJ Bistriţa-Năsăud, să nu fie sancţionat, după ce au fost constatate deficienţe în activitatea profesională a acestuia.

La rândul său, Ioan Ani proteja activităţile ilicite ale unor oameni de afaceri locali, primind în schimb diverse bunuri, printre care şi materiale de construcţii, pe care le-a utilizat pentru amenajarea unei vile în municipiul Bistriţa, zona Valea Jelnei.

Procurorii anticorupţie din cadrul DNA Cluj au efectuat, luni, 12 percheziţii în localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud şi din municipiul Bistriţa într-un dosar privind fapte de corupţie şi asimilate corupţiei, între adresele vizate fiind şi trei sedii ale unor instituţii publice.

Ancheta îi vizează pe şeful IPJ, Ioan Ovidiu Mureşan, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere judeţene, Roberto Hasnăş, adjunctul şefului IPJ, Cristian Buta, şeful Serviciului Arme din IPJ, Ioan Ani, şi şeful Poliţiei oraşului Năsăud, Leon Cloşcă.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Capcana de la semafor. Rămâi pe loc fără permis
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'