Procurorii DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2009-2012.
În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în județul Teleorman, din care patru sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
Din primele informaţii, se pare că este vizat Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, precum şi oameni de afaceri şi politicieni teleormăneni; nume certe sunt cele ale lui Teodor Niţulescu, Eugen Pîrvulescu, dar şi Iulian Ciorobescu, potrivit ziarulteleormanul.ro.
Surse citate de liberinteleorman.ro susţin că Teodor Niţulescu, fost lider PSD Teleorman, se află la conacul său de la Gresia, acolo unde a întâmpinat mascaţii cu noaptea-n cap. Întrebaţi ce caută procurorii DNA acasă la Niţulescu, jandarmii au răspuns franc: „Ce caută la toţi baronii locali!”, completând fraza cu informaţia că nu se pot da amănunte în timpul anchetei.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Surse judiciare citate de Agerpres susţin că Teodor Niţulescu este suspectat de abuz în serviciu, conflict de interese şi evaziune fiscală, după ce, în calitate de prefect al judeţului Teleorman în perioada 2009-2012, ar fi exercitat influenţe ce au vizat obţinerea de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vedea a dreptului de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate pe raza judeţului.
De asemenea, în perioada mai 2011 – iunie 2012, pe când ocupa funcţia de prefect, acesta ar fi efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia în cauză.
Aceleaşi surse au precizat că Niţulescu este suspectat că ar fi intervenit pentru stoparea unor controale ale DSVSA Teleorman sau pentru influenţarea rezultatelor acestora la societăţile comerciale unde avea interese, dar şi că a obţinut informaţii confidenţiale de la un şef din IJP Teleorman.
Conform surselor citate, ancheta vizează şi nerespectarea de către conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Roşiorii de Vede a prevederilor legale referitoare la achiziţiile publice prin atribuirea directă a unor contracte de furnizare bunuri şi prestări servicii şi plata integrală a facturilor către furnizori anterior livrării efective a bunurilor sau recepţiei serviciilor, favorizând astfel societăţi controlate de prefectul judeţului Teleorman (în funcţie la data încheierii contractelor).