Fostul inspector general al IGSU Vladimir Secară, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne Vladimir Secară a fost trimis în judecată de procurori pentru abuz în serviciu, alături de alţi 11 foşti sau actuali şefi de Direcţii şi Servicii din cadrul MAI.
Romania TV
28 nov. 2014, 16:56
Fostul inspector general al IGSU Vladimir Secară, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, alături de general locotenent (rez.) Vladimir Secară, a mai fost trimis în judecată general de brigadă (rez.) Vasile Dospinescu, fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR) – Direcţia Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Procurorii i-a mai trimis judecată, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, şi pe colonel Mariana Dumbăr, din cadrul IGJR, şef al Serviciului Juridic, colonel (rez.) Florian Cişmaşu, fost director al Direcţiei Secretariat, Analiză şi Reprezentare din IGJR, maior Geniloni Alin Costan, ofiţer specialist în cadrul Serviciului Juridic din cadrul IGJR, maior George Ştefan, consilier juridic în cadrul Serviciului Juridic din IGJR, locotenent colonel Marius Teodorescu, şef al Serviciului Informare Relaţii Publice Reprezentare şi Protocol de la IGJR.

Tot pentru abuz în serviciu şi fals intelectual au mai fost trimişi în judecată maior Manuel George Gogoreanu, ofiţer specialist la Direcţia Resurse Umane – Serviciul recrutare, încadrare şi promovare personal din cadrul IGJR, locotenent (rez.) Florin Adrian Hulea, fost ofiţer de relaţii publice la Serviciul Informare Relaţii Publice Reprezentare şi Protocol din IGJR, locotenent-colonel Ovidiu Stanciu, şeful Direcţiei Resurse Umane Protocol din cadrul IGSU, locotenent-colonel Theodora Păun, ofiţer specialist principal la Direcţia Resurse Umane – Serviciul încadrare personal din IGSU şi maior Dorel Dicu, ofiţer specialist principal la Direcţia Resurse Umane din IGSU.

Potrivit anchetatorilor, Vladimir Secară a semnat o notă – raport prin care a solicitat conducerii MAI deblocarea şi ocuparea unui post de ofiţer specialist în cadrul IGSU ‘General Ieremia Grigorescu’ al judeţului Galaţi, cu recrutarea din sursă externă, prin derogare de la prevederile ordinelor ministrului de Interne şi, în acest mod, şi-a însuşit conţinutul respectivului document, fără a ţine cont de faptul că atribuţiunile sale privind derogarea de la prevederile Ghidului carierei personalului MAI priveau condiţiile minimale pentru ocuparea funcţiilor din cadrul IGSU.

Acordarea unor astfel de derogări se referă doar la situaţii punctuale, individualizate, ce au menirea de a sprijini activitatea desfăşurată pe linia managementului resurselor umane şi de a evita apariţia unor blocaje în procesul decizional şi nu crearea unor abuzuri.

‘De asemenea, s-a reţinut că ceilalţi ofiţeri susmenţionaţi, în calitate de preşedinţi sau membri ai comisiilor de examinare constituite la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru desfăşurarea examenelor din data de 21 octombrie 2010, la care au participat un număr de patru candidaţi, nu au verificat existenţa tuturor documentelor din dosarele de recrutare, acestea fiind incomplete, iar prin aceste activităţi, a fost cauzată o vătămare a intereselor legitime al activităţii MAI’, se arată în comunicatul redat de Agerpres.

Totodată, aceştia au semnat mai multe documente în cuprinsul cărora care s-a atestat, în mod necorespunzător adevărului, faptul că respectivii candidaţi îndeplinesc condiţiile legale de participare la concurs.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Curţii Militare de Apel Bucureşti.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'