În plenul reunit al celor două Camere, Radu Călin Cristea a obţinut 271 de voturi „pentru” şi 65 „împotrivă”, în timp ce Gabriel Tufeanu a obţinut 265 de voturi „pentru” şi 71 „împotrivă”.
Narcisa Iorga a primit doar 36 voturi „pentru” şi 240 „împotrivă”, fiind respinsă astfel pentru un nou mandat ca membru CNA. Votul a fost secret.
În cursul dimineţii, parlamentarii din Comisiile reunite de cultură i-au audiat pe Narcisa Iorga, propusă de Preşedinţie, şi pe Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu, propuşi de Guvern.
Comisiile au avizat favorabil cele două propuneri ale Guvernului, dar i-au dat aviz negativ Narcisei Iorga.
Narcisa Iorga a primit 7 voturi „pentru” şi 18 „împotrivă”, iar Radu Călin Cristea a primit 18 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”. Totodată, Gabriel Tufeanu a obţinut aviz favorabil cu 14 voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”.
Senatorii şi deputaţii vor discuta marţi situaţia de la Consiliul Naţional al Audiovizualului
Narcisa Iorgase se declara sceptică că va primi votul în plen. „Urmează votul în plenul reunit al celor două Camere. Mai mult ca sigur va fi la fel: tot PSD-ul impotriva mea, dar pentru Radu Calin Cristea”, a scris Iorga pe Facebook.
Conservatorii au trimis şi ei o propunere pentru CNA, în persoana lui Marius Epure, şeful Biroului de presă al Partidului Conservator, însă preşedintele Comisiei de Cultură a Senatului, Georgică a Severin, a precizat că aceasta nu poate fi luată în considerare ‘întrucât propunerea trebuia să vină din partea Camerei Deputaţilor’.
La sfârşitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de preşedintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. Totodată, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu.
Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a încheiat activitatea la sfârşitul lunii octombrie şi o va mai putea relua abia după ce Parlamentul va numi patru noi membri în locul celor ale căror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu.
Pentru ca o şedinţă a CNA să poată să aibă loc, Consiliul trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiţi, potrivit Legii audiovizualului.