În declaraţia de presă, transmisă prin intermediul Compartimentului de presă al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu subliniază faptul că, până în prezent, diferitele complete de judecată pe al căror rol se află dosarele cauzelor pentru care este învinuit, au pronunţat decizii contradictorii la cererile sale pentru judecarea în stare de libertate.
„Mă adresez dumneavoastră în speranţa că deontologia profesională vă permite să prezentaţi şi opinia mea, cel care sunt acuzat, atacat mediatic şi arestat preventiv în ciuda faptului că funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, sper că nu exclude, în România statului de drept al anului 2014, prezumţia de nevinovăţie acordată fiecărui cetăţean român”, se arată în declaraţia lui Constantinescu.
Nicuşor Constantinescu rămâne în AREST PREVENTIV
Preşedintele suspendat al CJ Constanţa subliniază, totodată faptul că a revenit singur în ţară, din SUA, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei, în pofida recomandării grupului de medici care l-au operat şi tratat de cancer.
„Vă reamintesc că, după ce instanţele din România au dispus arestarea mea, în lipsă, în două dosare, cu toate că ştiau situaţia mea, din documentele medicale, de necontestat, puse la dispoziţie de către avocaţii care mă reprezintă, am venit în ţară liber şi nesilit de nimeni. Am făcut acest lucru în ciuda recomandărilor grupului de medici care mă tratau, astfel am considerat că pot suporta un zbor pe distanţe lungi, respectiv din S.U.A. în Europa. De altfel, nici Tribunalul Bucureşti, instanţa care mi-a confirmat primul mandat de arestare preventivă, nu a susţinut în motivarea deciziei faptul că nu aş fi venit singur, de bună voie. Din acest motiv contestaţia mea, depusă la Curtea de Apel Bucureşti, a fost admisă, consfinţind eliberarea mea definitiv şi irevocabil. Instanţa de apel a observat că nu sunt probe împotriva mea şi că nici nu m-am sustras justiţiei, motive pentru care mi-a fost anulat mandatul de arestare preventivă, în primul dosar”, susţine Constantinescu.
El apreciază că, în acest moment, se află din nou ‘în situaţia incredibilă din luna august, fiind victima deciziilor contradictorii a instanţelor din România, chiar dacă acestea judecă în baza aceloraşi documente’.
„Practic în dosarul de la Bucureşti, s-a dispus eliberarea mea sub control judiciar, iar în cel de la Constanta sunt arestat !?”- precizează Constantinescu.
În declaraţia sa, Nicuşor Constantinescu mai arată că cele două dosare întocmite de procurori sunt deja pe rolul instanţelor de fond, ceea ce nu ar mai justifica menţinerea stării de arest preventiv, până la soluţionare.
„Precizez faptul că aceste dosare au fost trimise la instanţă şi a început judecarea pe fond, încă un motiv pentru care nu văd menţinerea stării de arest preventiv, cea mai drastică măsură de acest gen, prevăzută de noul Cod Penal. În dosarul de la Constanţa, cel în care Tribunalul Constanţa a decis menţinerea mea în stare de arest, acuzaţia este cea de abuz în serviciu, pentru faptul că, instituţia pe care o conduc, din poziţia de Preşedinte ales, a hotărât neplata unui post telefonic, în condiţiile în care, acesta nu mai avea obiect, de vreme ce armata a devenit profesionistă iar angajaţii Cercului Militar Zonal nu mai făceau încorporări. Ca atare, vreau să le spun deontologilor, demagogilor de serviciu şi politicienilor de ocazie că abuzul în serviciu, fapta prezumtivă de care sunt acuzat, nu înseamnă corupţie, eu nefiind învinuit în niciun dosar că am pretins şi am primit, vreun folos material pentru vreuna din acţiunile mele în calitate de Preşedinte ales al Consiliului Judeţean Constanţa”, a afirmat Constantinescu în declaraţia citată.