Deputaţii se verifică între ei pentru a vedea cum au votat în cazul lui Cătălin Teodorescu

Conducerea Camerei Deputaţilor a solicitat departamentului tehnic al instituţiei să furnizeze înregistrarea şedinţei la care s-a votat cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PDL Cătălin Teodorescu, informează România TV.
Filip Stan
04 dec. 2014, 08:26
Deputaţii se verifică între ei pentru a vedea cum au votat în cazul lui Cătălin Teodorescu

Solicitarea are ca scop să lămurească motivele pentru care nu s-a adoptat ridicarea imunităţii lui Cătălin Teodorescu la un singur vot diferenţă. În urma comparării rezultatului votului cu listele de prezenţă, a rezultat că circa 30 de deputaţi au fost prezenţi în sală, dar nu au votat, astfel încât votul minim de voturi pentru ridicarea imunităţii nu a fost întrunit.

Acum conducerea Camerei vrea să vadă care sunt „sabotorii” pentru a soluţiona disputa dintre opoziţie şi putere pe acest subiect, PSD şi PNL acuzându-se reciproc că protejează parlamentarii cu probleme în justiţie. Aceste acuze au devenit deja o tradiţie în Legislativul României deoarece votul secret impus de asemenea proceduri îi face pe greu de detectat pe cei care spun că votează într-un fel şi o fac altfel.

Plenul Camerei a aprobat, miercuri, solicitarea DNA de încuviinţare a arestării deputatului UDMR Marko Attila, implicat în dosarul fostei şefe a DIICOT. În schimb, deputatul PDL Cătălin Teodorescu a rămas cu imunitatea intactă pentru că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru a da curs cererii de arestare.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri, cu 171 voturi „pentru” şi 111 „împotrivă”, cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila. Votul a fost secret cu bile. Decizia plenului vine după ce, marţi, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a întocmit un raport pe această solicitare, dar nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru a se da aviz favorabil arestării preventive.

În cazul lui Cătălin Tedorescu, cererea de arestare a întrunit 146 de voturi „pentru” şi 101 „împotrivă”, insuficient pentru aprobarea arestării întrucât pe lista de prezenţă erau trecuţi 292 de deputaţi.

În aceste condiţii, cererea mai avea nevoie de un singur vot favorabil pentru a fi aprobată. Astfel, peste 30 de deputaţi fie au plecat din sală înainte votului, fie nu au votat, fapt ce a generat acuze reciproce între putere şi opoziţie privind sabotarea demersurilor justiţiei.

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Tinel Gheorghe, a anunţat că în cursul zilei va depune o solicitare la Biroul Permanent al acestui for legislativ, de reluare a votului în cazul ridicării imunităţii deputatului Cătălin Teodorescu.

„Astăzi (miercuri, n.r.) vom depune o solictare la Biroul Permanent de reluare a votului în cazul lui Cătălin Teodorescu. Cred că în Comisia Juridică şi în Biroul permanent va fi analiză cererea PDL”, a spus Tinel Gheorghe.

Votul deputaţilor de respingere a încuviinţării arestării preventive, în cazul lui Cătălin Teodorescu (PDL) a stârnit controverse în şedinţa de plen de miercuri.

Prin voturile din plen s-au inversat practic deciziile Comisiei juridice care dăduse raport favorabil arestării lui Teodorescu şi raport negativ reţinerii lui Marko Attila.

Deputatul UDMR Marton Arpad a imputat celorlalte partide că au luat decizii discriminatorii, deoarece au aprobat cererea de arestare pentru un deputat maghiar, dar au respins-o pentru cel român. „Halală (sic) decizie!”, a răbufnit Marton.

DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Spynews
Mihai Leu, transportat de urgență la spital. Fostul campion e în stare critică la Terapie Intensivă. A fost adus la Spitalul Fundeni cu elicopterul
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Cinci zodii încep luna mai în forță. Noroc cu carul în următoarele 20 de zile. Fecioarele, cele mai avantajate
Capital.ro
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Noua decizie a intrat deja în vigoare. Ce se întâmplă cu cărțile de identitate
Playtech.ro
Cât e ajutorul social în Spania în 2025. Ce condiții trebuie să îndeplinească un român pentru a-l primi
DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Adevarul
„Acea națiune va fi zdrobită foarte curând”. Trump spune că încearcă să salveze Ucraina
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Mihai Mitoșeru, primele declarații despre noua iubită! Este prima relație oficială după divorț
Evz.ro
Trucuri simple și eficiente. De ce să punem telefonul într-un pahar de sticlă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Românii din acest oraș sunt sfătuiți să evite apa de la robinet! Primarul a făcut anunțul
Cancan.ro
BREAKING | Vești proaste de la spital despre Mihai Leu. Sportivul român a fost indus în comă pentru a nu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
ANAF a dat ordin. Românii sunt obligați în mai 2025. Termen limită obligatoriu - vineri, 9 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Restaurant mistuit de flăcări. Cel puțin 22 de oameni au murit
Pană de curent în România. Autorităzile au făcut acum anunțul: zonele afectate
MediaFlux
ANAF are o nouă țintă. Informații pentru românii care merg la medic
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri