„(Licitaţia n.r.) trebuia să se termine acum şase, şapte luni. Lucrările sunt întârziate din cauza licitaţiei ce durează de 23 de luni, contestaţii după contestaţii, Curte de Apel, ultima hotărâre a Curţii de Apel este de a reexamina oferta câştigătoare, ceea ce facem în acest moment, numai că sigur că aceasta deranjează Comisia Europeană. Nu este vina noastră, dar aceştia sunt contestatarii de serviciu„, a declarat Sorin Oprescu.
Întrebat de jurnalişti dacă există riscul pierderii banilor europeni, edilul general a menţionat că nu se va ajunge la acest lucru.
„Nu, nu o să ajungem aici, sper cel puţin că nu o să ajungem aici, există riscul de a reevalua şi banii necesari, pentru că probabil majoritatea vor trece în exerciţiul financiar 2015-2020. Dar este păcat, în aceste 23 de luni puteau fi folosiţi banii din exerciţiul financiar 2007-2014„, a afirmat Sorin Oprescu.
Potrivit Municipalităţii, printre lucrările realizate în cadrul proiectului ‘Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în municipiul Bucureşti’ se numără curăţarea casetei, fiind evacuate aproximativ 2.805 m3 de reziduuri şi 45 de tone de metale şi realizarea a trei noi puncte de acces în casetă (Coşbuc, Unirii, Ştefan Furtună).
Primăria Capitalei a semnat în calitate de beneficiar un contract de finanţare în 2013 pentru proiectul vizând finalizarea staţiei de epurare de la Glina.
Valoarea proiectului pentru etapa I de programare (2007 – 2013) este de 206.974.463 de euro. Valoarea proiectului pentru etapa a II-a de programare (2014-2020) se ridică la 145.084.572 de euro.
De implementarea acestor investiţii va beneficia Capitala, dar şi alte localităţi din vecinătatea sa: Glina, Popeşti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoşoaia, Voluntari, Dobroeşti, Cernica, Căldăraru, Tânganu, Pantelimon, precum şi Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.
Citeşte şi Veşti bune pentru bucureşteni. Anunţul a fost făcut de primarul Sorin Oprescu