Un studiu publicat în jurnalul ştiinţific Cognitive Science a arătat că anumiți copii crescuți în medii religioase nu sunt capabili să distingă între realitate și ficțiune. În schimb, copiii care nu au fost expuși unor poveşti religioase sunt capabili să distingă faptul că personajele din „poveştile fantastice” sunt fictive și nu prezintă nicio legătură cu realitatea, potrivit observator.tv.
Copiii crescuţi în familiile în care naraţiunile religioase sunt întâlnite frecvent, „vor percepe protagoniştii din aceste naraţiuni ca fiind o persoană reală, chiar şi în cazul în care naraţiunea include evenimente imposibile„.
Citeşte şi RUGĂCIUNEA care TE VA SCĂPA DE TOATE NECAZURILE!
„Copiii expuşi la religie, fie prin mersul la biserică sau prin educaţia religioasă, judecau personajele ca fiind reale. În schimb, copiii fără o astfel de expunere judecau personajele ca fiind ficţionale„, au spus cercetătorii.
De asemenea, copiii expuşi la religie judecau numeroase personaje din poveşti fantastice ca fiind reale. Ei nu puteau diferenția între Tom Sawyer, un personaj inventat de Mark Twain, şi o poveste despre viaţa lui George Washington.
Citeşte şi RELIGIA ÎN ŞCOLI. Ce spun PSIHOLOGII despre modul cum trebuie predată materia. Poziţia Bisericii