Activitatea economică şi transporturile din Belgia, perturbate de o nouă grevă

Transporturile au fost date peste cap în capitala Belgiei, Bruxelles, şi în provinciile din jurul său, din cauza unei greve împotriva măsurilor de austeritate anunţate de noul guvern.
Alina Costache
08 dec. 2014, 13:26
Activitatea economică şi transporturile din Belgia, perturbate de o nouă grevă

Activitatea economică şi transporturile, inclusiv legăturile internaţionale, au fost perturbate din nou luni la Bruxelles şi în provinciile din jurul său din cauza unei greve împotriva măsurilor de austeritate anunţate de noul guvern de dreapta, relatează AFP.

Mişcarea de greve prin rotaţie a fost lansată în urmă cu două săptămâni şi va culmina la 15 decembrie cu greve în toată ţara. Luni, mişcarea include Brabantul Flamand şi Brabantul Valon, cele două provincii din jurul Bruxellesului, dar şi capitala.

În total, 267 de zboruri de pasageri au fost anulate la decolare de pe aeroportul din Bruxelles, reprezentând 44% din traficul prevăzut, în special din cauza a unei greve a personalului de la bagaje.

Traficul feroviar este foarte afectat. Toate trenurile Thalys care fac legătura între Franţa şi Belgia, Olanda şi Germania, au fost suprimate. Eurostar, care face legătura între Londra şi Bruxelles, ar urma să se oprească la Lille. Legăturile internaţionale vor fi de asemenea perturbate şi marţi dimineaţa.

Niciun tren nu circula luni dimineaţa la Bruxelles sau în cele două provincii, a anunţat compania belgiană a căilor ferate, SNCB. Mişcarea a început duminică seara şi ar urma să-şi facă simţite efectele până marţi dimineaţa.

În capitala belgiană, transporturile publice – metroul, tramvaiele şi autobuzele – au fost oprite în totalitate. Niciun autobuz nu mai circula în Brabantul Valon şi foarte puţine în Brabantul Flamand.

Acţiunea a perturbat de asemenea viaţa economică. Greviştii au recurs la acţiuni de pichetare pentru a bloca accesul la zonele industriale şi au instalat baraje care blocau puncte de intrare în Bruxelles. Şcolile şi serviciile publice au fost de asemenea afectate.

Sindicatele denunţă un program de reforme ce vizează realizarea unor economii de 11 miliarde de euro în cinci ani şi care prevede în special prelungirea vârstei de pensionare la 67 de ani, de la 65 în prezent, începând din 2030.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Cele patru zodii binecuvântate de astre după 10 septembrie. Împăcări, reușite mari, dar și noroc la bani pentru ele
Capital.ro
Te lasă fără bani în contul bancar. Înșelătoria din România aproape imposibil de depistat
Playtech.ro
Demisie bombă în televiziune! Părăsește Kanal D după 15 de ani
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Cine va fi noul președinte al României! Calculele care răstoarnă absolut toate planurile
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
EXCLUSIV | Dan Negru, amenințat cu moartea și luat la ”șuturi” în plină stradă! ”Vei plăti prețul suprem!” De la ce a pornit totul?
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Banii NU trebuie să ajungă la proprietarii de terenuri. Cum se plătesc ajutoarele pentru teren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Doi tineri au fost scoși fără viață dintre fiarele mașinii, iar șase persoane au ajuns la spital. Accident macabru pe DN 28, în județul Brăila
substantial.ro
Dezertări și acte de insubordonare în armata ucraineană pe fondul epuizării după doi ani și jumătate de război
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...