Potrivit rezultatelor date publicităţii de conducerea Inspectoratului Şcolar, din cei 1.926 de elevi prezenţi la proba de Matematică un număr de 1.354 au luat note sub 5, prin urmare doar de 29,70% au atins baremul (30,13% secţia română şi 29,53% secţia maghiară).
La Limba şi Literatura Română 47,10% dintre elevi au luat note de trecere, cei de la secţiile române având o promovabilitate mai ridicată, de 67,89% faţă de 38,93% secţia maghiară. La proba de Limba şi Literatura maghiară, susţinută doar de elevii aparţinând acestei minorităţi, promovabilitatea a fost foarte bună, de 80,65%. S-au înregistrat zece medii de 10, dintre care şase la Limba maghiară, trei la Matematică şi unu la Limba română, obţinută de un elev de la secţia maghiară.
Potrivit Agerpres, conducerea Inspectoratului Şcolar Covasna a precizat că scopul simulării judeţene a fost de a obişnui elevii cu atmosfera de examen şi de a evalua nivelul de pregătire al acestora în perspectiva Evaluării Naţionale din vara anului viitor. Rezultatele simulării vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ şi vor fi luate măsuri pentru perfecţionarea şi îmbunătăţirea acestora. Notele vor fi trecute în catalog şi vor fi aduse la cunoştinţa părinţilor pentru a fi informaţi cu privire la nivelul de pregătire al copiilor.
La examenul de simulare a Evaluării Naţionale din luna martie a.c, susţinută de elevii care au intrat în vară la liceu, promovabilitatea la Matematică a fost de 28,22%, la Limba şi Literatura Română a fost de 49,11%, iar la Limba şi Literatura Maghiară, de peste 80%, deci rezultatele nu au fost mult diferite faţă de cele actuale. Totuşi, în urma măsurilor luate la nivelul unităţilor şcolare, la examenul de Evaluare Naţională din vară rezultatele au fost mult mai bune, peste 72% dintre absolvenţii claselor a VIII-a din judeţ obţinând note de trecere.
La Limba maghiară promovabilitatea a fost de 92%, la Matematică de 73%, iar la Limba şi literatura română de 56%. Cu toate acestea rezultatele Evaluării Naţionale din vara lui 2014 au fost cu patru procente mai slabe decât cele din anul trecut, promovabilitatea generală fiind de 72% faţă 76% în 2013.